Vanliga Frågor

Varför äta Ekologiskt?
Jag vill nästan vända på frågan. Varför ska vi äta besprutad mat? Det är den maten som borde ha en varningssymbol och ekologisk mat borde inte ha en särskild märkning utan vara en självklarhet. Det kommer ständigt nya fakta om besprutad mat kopplat till sjukdomar och miljöförstöring. Tycker att Naturskyddsföreningen skriver väldigt bra om Ekologiskt HÄR.

Varför Glutenfritt?
I december 2011 beslutade jag mig för att prova att äta helt glutenfritt. Under en månad gjorde jag en detox/reningskur och märkte stor skillnad på hur jag mådde. Då jag åt gluten fick jag ofta magknip och min hud var helt i obalans. 
Nu har jag ätit glutenfritt i över 2 år och mår jättebra av det. På bloggen delar jag med mig av det jag bakar och lagar som är naturligt fritt från gluten. HÄR finns recept och tips!

Varför Ekologisk Hudvård?
År 2011 utbildade jag mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut på Axelsons. Men redan någon gång under 2008 hade mitt intresse för naturlig och ekologisk hudvård börjat. Jag läste i boken Lisens Örtspa varje dag och provade olika ansiktsmasker och oljor samtidigt som jag lärde mig mycket om örter. Utbildningen på Axelsons blev sedan pricken över i:et kan man säga :) Jag lärde mig mycket om alla de gifter som finns i konventionell hudvård samtidigt som jag fick kunskapen om alla fördelar med de ekologiska vegetabiliska oljorna, fetterna, eteriska oljorna och örterna. 
Lika viktigt som det är att inte äta mat som är besprutad, full av gifter och tillsatser är det att tänka på vad vi smörjer på vår hud! I konventionell hudvård finns mineraloljor, syntetisk parfym, konserveringsmedel och andra syntetiska tillsatser.
Mata istället huden med ren ekologisk hudvård som innehåller ekologiska vegetabiliska oljor och fetter, bivax, örter och eteriska oljor!

Varför inte plast? 
Då det kommer fram mer och mer fakta om gifter i plast så har jag sedan en längre tid tillbaka valt att undvika plast så mycket det går. Vi har i vårt kök bunkar i rostfritt stål, burkar i glas, stekspadar, vispar, decilitermått mm i trä och rostfritt stål, diskborste i trä, gjutjärnspanna..mm Som matlåda använder jag en glasburk och förvarar matrester i burkar med rostfritt stål med ett lock/tallrik över tex. Sedan är det tyvärr svårt att komma från all plast och det finns ju även plast som är mindre dålig. Men så långt det går försöker jag att undvika plast. Se och läs mer i det HÄR inlägget.

Vad använder du för smink?
Det skriver jag om i det HÄR inlägget.

Hur städar man Giftfritt och Miljösnällt?
Med Såpa & Citron tillexempel! Jag blandar några droppar Tea Tree & Lavendel i såpan, de eteriska oljorna är både bakteriedödande och ger en fräsch doft. Det går ju också fint att ha olika såpblandningar beroende på vart det ska städas. Till golven kanske du vill ha en doft av eteriska oljorna Pepparmynta och Apelsin :)
Då jag dricker mycket citronvatten får jag en del citronhalvor över. De utpressade citronhalvorna gnuggar jag i handfatet och i duschen. Perfekt mot kalkavlagringar!


Får jag låna foton från bloggen Evelinas Ekologiska?
Alla foton på bloggen är tagna av (om inget annat anges) och ägs av Evelina - Evelinas Ekologiska. Vill du lägga upp ett foto från min blogg måste du kontakta mig innan på evelinasekologiska@gmail.com En tydlig länk till min blogg måste då även finnas. Foton från bloggen får ej användas i kommersiellt syfte.

Vad har du för kamera?
En Canon 7D med ett 18-135 objektiv.

Vem har gjort din header?
Den har min finaste storasyster Agnes Göransson gjort. För mer information besök hennes hemsida: http://www.agnesg.se/