2015-06-03

Sol, Regn och Liljekonvalj


Det är sol och regn om vartannat nu och ibland både sol och regn. Som om vädret inte riktigt kan bestämma sig.
Det har inte gjort så mycket för min del då jag haft så mycket inomhusjobb. Jag har fotograferat massor och därmed redigerat massor av bilder, svarat på en hel drös med mail och gjort nödvändigheter som att fixa med bokföringen och tagit itu med grejer som samlats på hög. Det känns så skönt att vara ikapp med grejer. Då är det lättare att leva i nuet och utan att känna den där gnagande stressen.

Kvällarna är så ljusa nu och då blir dagarna så långa, automatiskt får jag mer gjort och mycket mer energi dessutom. Det är så himla underbart.


Det blir min och Fredriks andra sommar tillsammans här i Hälsingland. Även fast jag är född och uppvuxen här så finns det så många platser jag inte besökt och upptäckt ännu. När jag och Fredrik åker till platser jag varit på innan så ser jag ändå på dem med nya ögon. Det blir liksom så när man visar platser för någon annan tycker jag.

Den här sommaren blir den första med Elsie! Hundvalpen som flyttade in hos oss när hon var 8,5 veckor och var så pluttig och blyg. Nu är hon över 4 månader, blir tuffare för varje dag och älskar att hänga med oss ut på utflykter.
Ser fram emot att åka iväg med henne och bada nu i sommar. Tidiga morgondopp och sena kvällsdopp!
Planen är att liksom förra sommaren åka på massor av cykelutflykter också. Elsie får åka med i den nyinköpta lådcykeln :)

Vi har inte så mycket planerat i sommar, vi tar dagarna som de kommer. Det kommer att bli en blandning av lata dagar, jobb, utflykter, picknick, bad och långa kvällspromenader. Sedan kommer Fredriks familj hit en vecka och vi ska boka in en resa till dem i Malmö senare i sommar också!

Vad ska ni göra i sommar?

Liljekonvaljgirland som jag gjorde till den korta filmen Blomsterfesten, en hyllning till försommaren,

4 kommentarer:

 1. vilken härlig sommarstämning som sprids från dina ord och bilder! hälsningar från en eko-intresserad amatörfotograf från finland, nu bosatt i nya zeeland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad härligt att höra att du tycker det :) Tack för din kommentar!
   Ha det fint /Evelina

   Radera
 2. Vi har inte heller gjort några planer än. Hoppas verkligen att det blir fint så att jag inte kommer att känna behovet av att flyga till värme :-) Det är sant vad du skriver, när man visar platser för någon annan upplever man dem annorlunda. Det händer till mig varje gång jag åker till Rom, nuförtiden som turist, och det är en helt ny upplevelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är rätt skönt att inte göra upp för mycket planer tycker jag .)
   Ja..hoppas det blir lite sommar snart...
   Kul att du känner lika! Spännande att vara så hemma i Rom och kunna visa upp platser :) Där har jag aldrig varit!
   Ha det bra! /Evelina

   Radera