2015-06-06

Rabarber och Jordgubbspaj!


Rabarber är så himlans gott och har verkligen en helt egen smak! Något som jag tycker passar riktigt bra till rabarber är jordgubbar.
Så jag snodde ihop en glutenfri Rabarber och Jordgubbspaj efter ungefär samma pajdegsrecept som jag gjorde förra sommaren (när jag gjorde den HÄR Körsbärspajen).


Till fyllningen tog jag ca 350 g Rabarber och ett gäng frysta jordgubbar som först fick sjuda i kastrull en liten stund. Sedan sötade jag med Agavesirap och redde med potatismjöl.


Medan pajen gräddades fotograferade jag rabarberbladen. Det var så häftigt att hålla dem mot fönstret och se alla bladnerver så tydligt. Så otroligt vacker grön färg.


När pajen svalnat något går det enklare att skära bitar. Men vi kunde inte vänta så då högg vi in med en stor sked istället.


Jag var inte så petig med gallret till pajen utan kavlade och formade bitar hastigt. Jag tycker att det ser extra gott ut när den ser sådär hemmagjord och rustik ut.


Rabarber! Ett tips är att ha färskmortlad Kardemumma i pajfyllningen. Blir en riktigt bra smakkombo!


Till pajen åt vi lättvispad grädde med någon nypa Äkta Vaniljpulver i. Enkelt och gott!


6 kommentarer:

  1. Alltså ser hur gott ut som helst! Gjorde själv blåbärspaj med hasselnötter, men din ser lite vårigare ut. Kommer sakna svenska sommarklassiker men jag får väl uppleva det genom din och andras bloggar. :) Tack för en blogg med härlig feeling! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Åh, vad kul att du tycker det :) Härligt att höra!
      Lät gott med blåbär och hasselnötter :) Favoriter båda två!
      Härligt med Australien men förstår att det såklart kommer hemlängtan då och då.
      Ha det bra! /Evelina

      Radera
  2. Hej Evelina!

    Jag funderar kring att göra egen flytande tvål.. Har läst att man kan köpa en ekologisk fast tvål och därefter smälta ned med vatten för att få flytande. Så nu vänder jag mig till experten inom ekologisk hudvård, är detta en bra idé? Blir hållbarheten bra när man använder vatten? Vissa säger att den håller i princip hur länge som helst medan andra avråder en helt från att göra detta för att det lätt bildas bakterier. Är detta något du har provat?

    Som alltid, tack för all inspiration och tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara!

      Vad kul att du ska göra egen flytande tvål!
      Jag har använt mig en del av vatten i hudvårdsprodukter tidigare men har sedan förstått att det inte är så bra...Jag kan rekommendera att läsa om vatten på shenet.se:
      http://www.shenet.se/ravaror/vatten.html

      Numer använder jag Destillerat Vatten eller olika Hydrolat i egengjorda produkter. Det ger bättre hållbarhet.

      Tack, vad glad jag blir att du gillar bloggen :)

      Lycka till!

      /Evelina

      Radera
  3. Älskade sommarpajer! Måste laga till nästa helg.

    http://runwayp.com

    SvaraRadera
  4. Låter helt fantastiskt gott. Tänker att det nog minsann får bli paj även hos oss snart!

    SvaraRadera