2015-06-13

Isbitar med Syrenblommor


Något som är väldigt enkelt att göra och som blir så otroligt vackert är iskuber med blommor!
Det enda som behövs är valfria Ätbara Blommor, vatten & en iskubsform.
Den här gången provade jag att lägga i syrenblommor!


Sådan lyx att få en blommig isbit i glaset med vatten eller saft!
Förra året gjorde jag bland annat iskuber med Tagetes, Ringblomma & Lavendel. Det är ju också fint och gott att bara lägga i lite citronmeliss eller basilika i iskubsformen.
Tänk på att syrenblommorna kan tappa sin färg när isbiten smält och de legat i vattnet ett tag.

Jag blir så glad av blommor! Jag tycker att bakverk, glass, maträtter och smoothies ser sådär extra goda och fina ut när de är dekorerade med blommor.

Har ni någon favorit bland ätbara blommor? :)

Ni har väl inte missat att bloggen flyttat?----->
http://evelinasekologiska.femina.se/


11 kommentarer:

  1. Hjälp vad vackert. Nu måste jag skaffa såna där frysformer jag också så jag kan frysa in kuber.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, blommor gör verkligen att allt blir så fint! :)
      /Evelina

      Radera
  2. Så himla fint i all sin enkelhet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Så enkelt och så fint :) Lite blommor, vatten och en frys :D
      /Evelina

      Radera
  3. Hej Evelina! Mina favoriter är gurkört, nejlikor, förgätmigej, ringblomma, dahlia och vresros - fint i sallad, soppor och isbitar såklart. Ett tips är att ta vatten som du har låtit koka (och svalna) innan, då blir isen helt klar och ser små blommor ännu vackrare ut...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Åh, vad härligt! Tack för tips :) Det är så många fina blommor som är ätbara :) Nu fick jag lära mig några nya. Vad roligt!
      Vad kul att du nämnde det om att koka vattnet! Fick det tipset även på Facebook och hade aldrig hört det innan. Spännande! Det ska jag prova :)
      Tack för din fina kommentar <3
      /Evelina

      Radera
    2. Jag hade aldrig hört det innan heller. Men förra midsommar visade jag bilder på isbitar med små blommor i på min blogg och en läsare tipsade om det. Jag tycker att det är väldigt vackert med "frysna" isbitar, men ibland vill man kanske att blommorna syns ännu tydligare.

      Soliga hälsningar,

      Juliane

      Radera
  4. Hej Evelina! Har du smakat gökärt? Det är supergott!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Näpp, det har jag inte gjort :) Men! Jag försökte hitta gökärt förra året faktiskt..Men så blev jag osäker på om det verkligen var det så jag plockade aldrig..!! Ska göra ett nytt försök i år :) Tack för tipset!
      /Evelina

      Radera
  5. Krasse är en favorit här, med sin sötstarka smak. Jag gillar den på sallader. Har du testat att sockerkandera blommor någon gång?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Krasse är härligt! Odlade det förra året och toppade bakverk o glass med massor av djuporangea blommor <3
      Nej, det har jag inte! Men det ser så otroligt vackert ut :)
      Kanske något man ska prova! Tack för tips!
      /Evelina

      Radera