2015-06-22

Grönjuicekuber


2 1/2 dl osötad Äppeljuice
2 tsk Spirulinapulver
1 liten Citron (saften)

Det här är perfekt till de morgnar då det finns mindre tid, de dagar man bara vill ut i solen.
Jag använder ekologiska ingredienser och osötad ekologisk äppeljuice brukar vara enkelt att hitta i matbutiken.
Istället för spirulinapulver så går det fint med nässelpulver.

Blanda ingredienserna noga och fördela sedan i en iskubsform (rör i juicen medan du häller upp). Blir det något över så är det bara att ta sig den slurken medan resten blir till isbitar.

När det är dags att dricka juice så är det bara att ta 3-4 spirulinaisbitar och lägga i ett glas tills de tinat.

Jag brukar mosa ihop dem med en sked innan de smält helt, då blir det som en grönjuice-slush ;)



2 kommentarer:

  1. Jag har en liten fråga... :)
    Smakar spirulinapulver mycket? Jag har funderat på att börja ha det i mina juicer som jag gör själv men har liksom dragit mig för det då pulvret luktar en kombination av hö och alger...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant som du säger! Det har en väldigt speciell doft och även en lite speciell smak.
      Jag har druckit spirulinajuice till och från i åtta år så jag är kanske van...!
      Mitt tips är att börja med lite mindre spirulinapulver om du vill vänja dig vid smaken och ös på med mycket citron! Citron brukar fräscha upp och dölja mindre goda smaker :)
      /Evelina

      Radera