2015-06-10

Fryst Cheesecake! Glutenfri/Laktosfri



Något jag gör alldeles för sällan är Cheesecake! Det är ju så gott! Speciellt när man gör en sådan här fryst variant, då blir det liksom som glass och kaka i ett.

Den här Cheesecaken är både glutenfri och laktosfri och nästintill helt raw. Själva botten är superenkel att göra och resterande lager med för den delen.
Botten innehåller enbart Kokosmjöl, Kallpressad Kokosolja (från Jakobs Apotek) samt Dadlar, Citronsaft och Havssalt.
Se hela receptet nedan!


Cheesecake - Hallon

Botten:
200 g mjuka Dadlar (eller blötlagda)
1 dl Raw Kokosmjöl
1/2 dl kallpressad Kokosolja
2 msk pressad Citron
1/4 tsk Havssalt

Mixa ingredienserna i en hushållsassistent och tryck sedan ut degen i en bakpappersklädd form. Jag använde en form med löstagbara kanter (24 sm). Tips! Skölj händerna i kallt vatten innan du trycker ut degen, då fastnar den inte i händerna.
Ställ sedan in formen i frysen medan du mixar ihop mittenlagret på cheesecaken.

Mittenlagret:
1 liten Banan
Lite rivet Citronzest (efter smak)
1/2 dl Mandelsmör
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 dl Kokosmjölk

Skölj ur hushållsassistenten och mixa ingredienserna till mittenlagret. När smeten har en jämn konsistens är det dags att breda ut den i formen.
Ta ut formen från frysen och bre ut smeten jämnt över botten. Ställ sedan in i frysen igen tills allt stelnat.


Översta lagret:

225 g frysta Hallon
Ca 2 msk Agavesirap
3-4 msk Kokosmjölk

Skölj ur hushållsassistenten innan du mixar det översta lagret. Mixa sedan samman ingredienserna till en jämn smet.
Ta ut formen från frysen och bred ut hallonlagret. Ställ därefter in cheesecaken i frysen en kort stund.
Om den ska frysas längre och serveras vid ett annat tillfälle är det bara att ta fram den en liten stund innan servering.

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Jakobs Apotek

12 kommentarer:

  1. Åh detta ser ju underbart ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad glad jag blir! Tack :D
      /Evelina

      Radera
  2. ojoj, vilken color du fick till på toppen av den kakan! så fin. och säkert himla god med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi! Ja, tänk vad lite hallon kan göra! Tack, kul att höra :)
      Väldigt fina smakkombinationer tycker jag :) Sött och syrligt!
      /Evelina

      Radera
  3. Nu har jag varit sugen på cheesecake så himla länge, det är dags att faktiskt testa ett recept nu och inte bara sukta hehe!! Mums mums

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet hur det där är, haha :D Jag går också ofta runt och tänker att jag ska baka olika saker. Men det är ju så mycket annat man vill hinna göra också! Det bästa med denna cheesecaken är att den är enkel att göra :) Så det går ändå rätt snabbt att sno ihop en.
      /Evelina

      Radera
  4. Vilket bakverk, det ser helt fantastiskt ut (som vanligt)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja :D Vad glad jag blir <3
      /Evelina

      Radera
  5. Den ser riktigt god ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra Hanna :)
      Ha det fint!
      /Evelina

      Radera
  6. Vilken otrolig färg på kakan! Äter helt glutenfritt själv så alltid ute efter nya underbar recept att prova! Denna ser ju verkligen mums ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hallon ger ju den mest magiska färg!
      Vad kul! Berätta gärna vad du tyckte sedan :)
      /Evelina

      Radera