2015-06-12

Fredag - En Sommardag, Grillning & Kvällssol!


Idag känns det som om sommaren började på riktigt! Det har varit så otroligt varmt och soligt! Jag har gått barfota större delen av dagen och dessutom grillat.

På bilden syns en vegetarisk tallrik med bönbiffar och grillade grönsaker! Mer om det i ett eget inlägg.


Elsie har stortrivts idag då hon sprungit runt på mina föräldrars stora tomt. Dessutom har flera personer lekt med henne också, bland annat min syster Hanna och hennes pojkvän Lars som också var där.
När hon får massor av uppmärksamhet, stora stenar att klättra och en gräsmatta att kuta runt på så är hon så nöjd som hon ser ut på bilden.

Uppe i skogen växte skogsstjärnor. Helt ljuvliga!

Jag grillade, svettades, åt stora mängder med vattenmelon, sprang runt och fotograferade tallriken med mat på olika platser, svettades lite till för att sedan pusta ut och äntligen äta.
Den senaste tiden har jag haft en del fotojobb till tidningar och väldigt mycket är på gång med bloggen nu. Så otroligt roligt! Jag blir helt knäppglad av att tänka på det.
Får se till att ta några lata dagar framöver också! Att vila och vara ledig är så himla viktigt.

Det här är ju så vackert, blommor i kvällssol. De riktigt lyser! Jag kan inte sluta stirra på allt vackert som finns nu.

Vi övar Elsie mycket på "stanna" nu och hon är så duktig. Hon satt kvar där på stenen medan jag gick iväg några meter för att fotografera henne. Sedan hoppade hon ner och sprang till mig när jag ropade "kom". Jag blir så imponerad att en valp kan lära sig så mycket och så fort!

Det jobbiga med att vara i skogen nu är fästingarna. Som tur är så har vi bara behövt plocka en fästing! Några har krupit runt på henne och då har jag hunnit borsta bort dem.

Vilka är era bästa naturliga tips på fästingmedel som passar till hundar? Tipsa mig gärna i en kommentar nedan!

Jag har läst en del om olika örtavkok samt att röra ihop eteriska oljorna lavendel & citrongräs i en olja, men jag har inte blandat ihop något ännu.

Förra året gjorde jag egen Myggolja till mig och Fredrik. Den innehåller eteriska oljor som också fästingar lär ogilla. Läs mer HÄR.

8 kommentarer:

 1. Hmm jag testade ett örtavkok (mest rosmarin) och blandade med olja till min katt.. men han hatade det så fick lägga ner. Nu kollar jag pälsen och plockar dem innan de hunnit sätta sig, går ganska bra. Läste att bärnstenshalsband gör pälsen statisk så att inte fästigarna kan sätta sig, men har inte testat själv. Låter ju intressant iaf! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh, usch då stackars :) Jamen jag har lyckats hitta en del krypande också, så det är tur. Men jag är rädd att de ska krypa över till oss..Då hon sover i sängen finns ju risk för det..:/ Förstår ju att det inte finns något som fungerar till 100% men bara man lyckas skrämma iväg de flesta elakingarnana så är jag glad.
   Bärnstenshalsband har jag också hört om! Kanske något att kolla upp :)
   Tack för din kommentar!
   /Evelina

   Radera
 2. Jag har haft bärnstenshalsband till min hund i drygt 3 år och kan verkligen rekommendera det, trodde aldrig det skulle fungera men det gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad intressant! Vart köpte du ditt?
   Jag ska absolut kolla upp. Vet du om det ger olika effekt beroende på om hunden har kort/lång päls eller beroende på hur stor/liten hunden är?
   Tack för din kommentar!
   /Evelina

   Radera
  2. Min hund fick det av en släkting som hade köpt det på en marknad i Dalarna, tror inte det var lika populärt på den tiden. Men det ser ut exakt som det här http://www.elvingsson.com/fastinghalsband?product_id=622#.VX1edVJeDCQ. Jag har en ganska liten hund med lång päls som jag trimmar på sommaren, fungerar lika bra med lång päls men är skönare för henne när hon är trimmad då det inte trasslar in sig. Har haft vänner som haft det på sina stora hundar också, så tror effekten är densamma. Men det absolut bästa är att effekten inte avtar om hon badar och den påverkar henne inte som droppar och annat fästingmedel kan göra.

   Radera
 3. Men duuu, vad fin du är! vilket långt drömmigt hår. Och väldigt gott med grillat. Åh var mycket jag gillade i detta inlägg känner jag, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen!! Tack, vad glad jag blir :)
   Ja, för en gångs skull fick sig håret en omgång med locktången! Annars åker det mest upp i en tofs :)
   Sommar, grillad mat och varm kvällssol, blir ju inte mer sommar än så :) Haha, tack vad kul att du gillade inlägget!
   /Evelina

   Radera