2015-06-19

Blommig Ansiktsmask - Glad Midsommar!


Det är en hel del blommor på bloggen nu! Blommor som topping på bakverk och glass, i iskuber, i vaser och i ett videoklipp ("Blomsterfesten").
Jag blir lite blomtokig såhär på sommaren! Speciellt när det kommer till blommor som går att äta och använda i hudvårdsprodukter.

Ansiktsmask med blommor
Till den här ansiktsmasken har jag använt Tusensköna, Styvmorsviol & Skogsviol.
Mixat med Havregryn och Mandelolja så blir det här en suverän ansiktsmask. Perfekt till Sommarspat!

3 st Styvmorsvioler
1 st Tusensköna
2 st Skogsvioler
2 msk Havregryn
3-4  msk Kokande Vatten
1/2 tsk kallpressad Mandelolja

Mät upp havregrynen och lägg dem i en skål. Koka upp vatten och mät sedan upp 3 msk som du häller över havregrynen. Sätt ett lock lite löst ovanpå och låt stå och dra i några minuter. Mortla eller mosa sedan ned blommorna tillsammans med mandeloljan.
Lägg ansiktsmasken på rengjort ansikte och hals och låt sedan sitta 10-15 min. Jag lade min ansiktsmask medan jag tog ett bad! Perfekt då det ju kan bli lite kladdigt med havregrynsmasker.

Skölj sedan av masken med ljummet vatten. Ta eventuellt bort överflödet av masken med lite papper innan.
Klappa sedan in lite kallt vatten i ansiktet och smörj med ansiktsolja eller kräm.


Styvmorsviol: (Viola Tricolor) har länge använts som läkeväxt till exempel vid Akne, Oren hud, Svårläkta sår, för att behandla Eksem, Klåda och Torr hud.
Styvmorsviolen innehåller ämnen som stärker huden och gör den mjuk. Till exempel Saponiner, Salicylsyra, Tanniner/Garvämnen, Slemämnen och Flavonoider. Skogsviolen har liknande egenskaper styvmorsviolen.


Tusensköna: (Bellis Perennis): Läker känslig hud, är sammandragande, passar bra till hud med finnar/akne. Inom folkmedicin har Tusensköna använts vid feber, mot eksem och svamp och som slemlösande medel vid hosta.

Havregryn
:
Återfuktande då de innehåller essentiella fettsyror, Läkande, Lugnande, innehåller naturliga Antioxidanter och dessutom renande då de löser upp och suger upp smuts från porerna.

Mandelolja
:
En halvfet olja som ger sammetslen hud. Passar bra till känslig, irriterad och torr hud. Mandeloljan innehåller E-vitamin och är en mild olja som passar de flesta hudtyper.


Önskar er alla en fin dag! Glad midsommar!

6 kommentarer:

 1. Verkar värd att prova. Använder du ekologisk mandelolja och i så fall var köper du den? Har letat men hittar ingen? Mycket fin blogg du har! / Fifi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att höra! Tack :)
   Ekologisk mandelolja finns nog från flera märken vad jag sett. Annars kan jag rekommendera organicmakers.
   Ha det gott!
   /Evelina

   Radera
 2. Ojdå, lät ju minst sagt som enbart naturliga ämnen iaf! ;) Min hy skulle dansa glädjedans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jamenvisst! Bara sådant från skafferiet och från backen :D
   Tänk att en så enkel grej som Havregryn är så bra, gör underverk för min hud iaf! Sedan att blommorna både är vackra och har fina egenskaper är ju för bra för att vara sant :)
   /Evelina

   Radera
 3. Låter som en underbar ansiktsbehandling för både huden och välbefinnandet och den måste dofta härligt. tack för tipset, den ska jag absolut prova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att du ska prova den!
   Att lägga en ansiktsmask är något som varken behöver vara dyrt eller ta alltför lång tid :) Enkelt, naturligt och ljuvligt!
   /Evelina

   Radera