2015-05-07

Remmar - Röda Vinbär & Äpple



Som jag skrev i tidigare inlägg så kommer här receptet på de syrliga remmar jag gjorde häromdagen.


Syrliga Remmar

225 g frysta tinade Röda Vinbär
1 stort Äpple (ca 200-250 g)
2 tsk Honung eller Agave (smaka av och söta mer/mindre efter tycke)
Någon nypa Äkta Vaniljpulver

Skala och hacka äpplet i bitar och mixa sedan tillsammans med de andra ingredienserna. Mixa till en jämn smet.
Bred sedan ut på plåt med bakplåtspapper. Tänk på att inte bre ut för tunt, den här satsen med smet täcker inte ett helt bakplåtspapper. Låt sedan torka i ugnen på 40-50 grader i ca 5-6 timmar eller längre.
Öppna ugnsluckan ibland mot slutet och känn efter.
Låt sedan svalna och klipp remmar eller bitar. Förvara remmarna mörkt och svalt.

Fler Godisrecept: Godis



Vill också passa på att tacka för alla era underbara kommentarer här på bloggen, instagram och facebook. Jag blir så glad!



Nu ska jag äta de sista remmarna och göra en kopp te såhär på kvällskvisten. Ser fram emot morgondagen då jag och Fredrik ska vara lediga tillsammans och hitta på något roligt!

Elsie & Jag önskar er en fortsatt fin torsdagskväll.

8 kommentarer:

  1. Har ännu inte testat att göra såna här remmar men det både låter och ser så himla gott ut ju :) Har dessutom massvis med bär kvar i frysen så det kanske är precis detta jag ska använda dem till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det må ta lång tid i ugnen men det är enkelt att göra smeten :D Så det är egentligen väldigt lätt att göra bara man är hemmavid :)
      Åh, har du massor av bär tycker jag att det låter som en strålande idé!
      Trevlig helg <3
      /Evelina

      Radera
  2. Vilka fina remmar, och sådan underbar färg! Låter så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack! Det är häftigt att de får så fina färger från bären :)
      De blev supergoda :) Favoriten är blåbär, päron och lakrits :D Supergod kombo!
      /Evelina

      Radera
  3. Kul med naturligt godis! Jag har sett några varianter av receptet och det ser verkligen gott ut. Vet du hur länge de håller sig om man förvarar dem mörkt och kallt? Är det ungefär samma tid som för sylt? Fin helg till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja, visst är det! Remmarna blir både vackra att se på och goda att äta :)
      Jag har däremot dålig koll på hållbarheten. Men i och med att de är torkade bör de kunna hålla ett tag tycker jag. Om man lyckas hålla sig från dem..hehe :)
      /Evelina

      Radera
  4. Vad gott det lät! Blir ju alltid så sugen på att testa dina recept, vet bara inte när jag ska hinna med alla :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad kul att höra! Tack!
      Ja..det är det här med tiden..Remmarna är egentligen ganska enkla att göra, de sköter sig själv i ugnen. Har man en hemmadag så brukar det passa bra att göra torka remmar i ugnen medan man gör annat :)
      /Evelina

      Radera