2015-05-19

Naturligt ljusa slingor


Naturligt ljusa slingor
2 dl Vatten

1 påse Kamomillte

1/2 tsk Kanel
2-3 tsk pressad Citron

Koka upp vattnet och lägg i tepåsen samt häll i kanelen. Ta kastrullen åt sidan och låt det dra i några minuter.
Häll därefter i pressad citron och häll upp blandningen i en ren flaska. Blandningen håller några dagar i kylskåp.
Både Kamomill, Kanel och Citron innehåller ämnen som kan ljusa upp håret.

Jag har mörkblont hår med naturligt ljusa slingor/skiftningar men på vintern blir håret väldigt trist, statiskt och får en tråkigare färg. På sommaren brukar håret ljusas upp en del och i år har jag tänkt hjälpa det lite på traven. Jag applicerar lite av blandningen i receptet på utvalda slingor i håret innan jag ska gå ut i solen. Sedan applicerar jag eventuellt lite till senare under dagen.

Tänk på att Citron kan göra håret torrt så försök att undvika att applicera blandningen i topparna. Har du väldigt torrt hår så kan det vara bra att göra en oljeinpackning (med ex. kokosolja) efteråt.

Just detta recept passar för mig men vill man ha en starkare/svagare effekt går det att tillsätta mer/mindre citronsaft. Prova dig fram och tänk på att för mycket citron som sagt kan verka uttorkande 

10 kommentarer:

 1. Men vad spännande! Citronsaft har jag hört tidigare kan användas för att bleka håret. Vilken funktion har kanel och kamomillte i blandningen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Även kanel & kamomill verkar uppljusande :)
   /Evelina

   Radera
 2. Låter så spännande men jag undrar hur detta funkar på mig med kopparröda toner :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, det är så roligt att experimentera med örter, frukter och grönsaker när det kommer till hud och hårvård tycker jag :)
   Jag kan tyvärr inte svara på hur den här blandningen blir på kopparrött/rött hår.
   /Evelina

   Radera
 3. Funderar på att stoppa ner min fläta i en hink med ovan nämnda ingredienser och se om det biter på mina för längesedan hennafärgade toppar. Eller så blir det grönt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad härligt det lät, att stoppa ned flätan :D
   Jadu, jag vet inte hur det blir på färgat hår..Så jag kan inte komma med nåt tips där tyvärr.
   /Evelina

   Radera
 4. Låter spännande, avstod att färga håret pga alls kemikalier men detta kanske man skulle prova :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kanon! :)
   Jag tänker tillbaka på hur mycket jag färgade håret som tonåring...hua! Känns så hemskt i efterhand.
   Nu har jag min naturliga hårfärg sedan fleraflera år tillbaka och det känns väldigt skönt.
   /Evelina

   Radera
 5. Har tänkt testa liknande med citron länge, blir förhoppningsvis blir det av snart, så trött på mitt hår som aldrig blir solblekt på sommaren så fint som förr eftersom jag är så solkänslig och min stora hatt täcker allt.
  Har inte färgat håret på nästan 15 år med kemikalier, tänker också på hur jag ständigt färgade håret som tonåring och då dessutom i de mörkaste färgerna inklusive svart vilket jag har förstått är det värsta :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det är ju viktigt att skydda sig mot solen också!..Dock tycker jag att solen ganska snabbt hjälper till att ljusa upp.
   Uscha, jaså är svart värst alltså..Hua! Jag färgade ofta i mörka färger som tonåring också..fy!
   /Evelina

   Radera