2015-05-18

Nässelplock med Hanna & Elsie

I lördags åkte jag, min syster Hanna & Elsie iväg och plockade nässlor! Äntligen blev det av! Som jag längtat efter att plocka nässlor i år :)
Det var soligt men det blåste kalla vindar.Elsie blir världens vilde när hon är ute i skogen. Hon kutar runt överallt och helt plötsligt kastade hon ut sig i sjön också!
Jag plockade några granskott som kändes aningens för tidiga att äta. De var liksom extra kärva i smaken.
Förra året gjorde jag bland annat Granskottssirap, Grönjuice med Granskott samt åt dem som Snacks till fikat efter årets första dopp.

Jag plockade även lite maskrosor som jag gjorde maskrossirap på. Mer om det i ett eget inlägg!
Förra året blev det en del sallad på Maskrosblad samt smoothies toppade med Maskrosblomma, exempelvis Päron & Avokado-Smoothie med Maskros. Smoothies & Bakverk blir så fina när de är dekorerade med solgula maskrosblommor
.
Av nässlorna blev det en slags gratäng!
Jag hade blötlagt och kokat en massa kikärter som blev en perfekt gratängbas. Sedan sköljde och förvällde jag nässlorna, fördelade dem över kikärtorna och kryddade med salt och peppar. Till sist hällde jag på olivolja och rev på en massa ost. Det blev kanongott!

Förra året blandade jag nässlor i Brödsmeten, gjorde Nässelsoppa, Nässelpaj samt en Smoothie (gjord på späda, tidiga nässlor).


Läs mer: Vilda Växter


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det är verkligen superfint där :)

   Radera
 2. Ska bli spännande att läsa ditt inlägg om maskrossirap jag har varit sugen på att testa att göra detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra! Det blir ett cirka-recept som kommer upp..! Sirapen gjordes ganska hastigt av det som fanns hemma :D Men god blev den!
   Tipsar annars om ett recept som HusmorAnna lagt upp (bland bloggtipsen).
   /Evelina

   Radera