2015-05-24

Havrebad


Det har varit en del regn och kalla vindar en period nu. Så jag har passat på att ta varma bad, något som är väldigt lyxigt och avkopplande tycker jag.
Jag brukar varva mellan att bada i oljor (hemmagjorda Badkuber), badskum (Svartpeppar & Lime-Badskum) och att ta Havrebad.


Havregryn i badet är finfina grejer - Det är Läkande, Lugnande, innehåller Antioxidanter, Återfuktande (innehåller essentiella fettsyror), bra vid Eksemhud och hud med klåda.

Jag brukar lägga två nävar havregryn i en bomullspåse eller ett tygstycke och knyta ihop. Sedan lägger jag det i badkaret medan jag tappar upp vattnet.
Själva påsen eller tygstycket går också att använda som en tvättsvamp.

Så mitt tips om det är lite grått och småkyligt ute - Hoppa i ett varmt Havrebad

10 kommentarer:

 1. Vilken underbart härlig idé! Det här ska jag testa redan ikväll efter många sköna timmar ute bland fågelkvitter och vårvindar idag.

  Nyligen hittat hit. Och jag känner en så varm och stor kärlek, ömhet och respekt. Så vackert du skriver och fotograferar, så mycket klokheter och oändligheter av inspiration. Varmt tack!

  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart att lägga sig i ett varmt bad efter en sådan dag :)

   Tack, vad fint att höra <3 Blir glad och rörd!

   /Evelina

   Radera
 2. Tack för tipset, inget är så lugnande som ett varmt bad;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med! Väldigt avkopplande :)
   /Evelina

   Radera
 3. Som jag saknar att ha badkar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, förstår dig!
   Ett fotbad kan annars också vara väldigt avkopplande och skönt :) Tips!
   /Evelina

   Radera
 4. Fint tips! Vill så gärna gärna ha ett badkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar tipset! :)
   Ja, det är ju skönt med varma bad..Tipsar även dig om att ett fotbad kan vara riktigt avkopplande också. Det är något speciellt med att sätta fötterna i en balja med riktigt varmt och skönt vatten. Gärna lite fotsalt och lavendel i också.
   /Evelina

   Radera
 5. Åh vad smart och billigt tips på lyxvård! Önskar så att jag hade ett badkar, men jag antar att man lika gärna kan blötlägga grynpåsen och sedan använda den som en tvättsvamp i duschen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, här kan vi snacka billig hudvård :D
   Absolut! Lägg påsen i skål med varmt vatten ett tag först och använd den sedan som tvättsvamp. Bra idé! Det hade jag inte tänkt på :)
   /Evelina

   Radera