2015-05-04

Diskborstar i Trä & Sommargrön Diskduk


Det känns faktiskt lite roligt att ta itu med disken med fina diskborstar i trä och miljösnällt diskmedel. För att sedan torka diskbänken ren med en sommargrön trasa! Dessutom blir de här diskborstarna och trasorna snygga inredningsdetaljer i köket.

Som så många andra så rensar vi ut plast från vårt kök! Vi har fortfarande plastgrejer kvar som sakta men säkert byts ut allt eftersom vi köper nytt eller fyndar på loppis. Något av det första jag bytte ut i köket när jag började plastrensa var faktiskt just diskborsten.

Diskborstar och trasor kommer från butiken LOVeLLY.se. En butik med ett brett och finfint sortiment när det kommer till Ekologiskt, Plastfritt & Giftfritt!

 • Diskborsten med handtag finns HÄR. Den är gjord i bok och själva diskborsthuvudet går att byta ut (HÄR), så smart! Diskborsten går lätt att hänga upp också de den har som en ögla/krok i handtaget.

 • Diskborsten med knopp finns HÄR. En större diskborste som är perfekt att diska kastruller och bunkar med!

 • Diskduken i grönt finns HÄR. Den är gjord i 55% Lin och 45% Bomull. Har en väldigt bra uppsugningsförmåga och tvättas i maskin på 60 grader när den är smutsig. Ett väldigt bra miljöval då den går att användas om och om igen.

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & LOVeLLY.se


8 kommentarer:

 1. Vi plastbantar också i köket, och diskredskap i trä samt disktrasor att tvätta var det första vi skaffade också! Men även vi har en del kvar att byta ut, men man får ju ta lite i taget. Känns så himla bra :) Och som du säger blir det mycket finare också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad roligt att vi började i samma ände ;)
   Jag tycker det känns bättre att ha börjat och tar lite i taget än att inte tagit bort någon plast. Sedan märkte jag i början också vad mycket som kan bytas ut och sådant som är onödigt i skåpen. Att ha rester i en bunke i rostfritt stål i kylen istället för en plastbytta är ju en väldigt enkel lösning exempelvis.
   Helt klart mycket finare med trä, rostfritt, glas och långlivade disktrasor i fina färger :)
   Ha det bra!
   /Evelina

   Radera
 2. När jag började plastbanta här hemma var diskborsten och disktrasorna det första jag bytte ut och precis som du skriver så blir det så mycket snyggare och känns lite roligare att diska och städa med trägrejer och snygga disktrasor. Fantastiskt vackra och inspirerande bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att det är flera som börjat med diskborste och trasa :D
   Jag tycker att det är så smidigt att bara slänga trasan i tvätten och att kunna byta ut diskborsthuvudet när det är förbrukat. Smarta, snygga och miljösnälla grejer <3
   Tack snälla!
   /Evelina

   Radera
 3. Disktrasor har vi också bytt hemma, känns som en enkel sak att göra för att få köket både snyggare och lite mer hållbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jamen visst är det enkelt att byta trasan :) Jag gillar verkligen den här sommargröna som piffar upp köket en sådan här regnig dag!
   /Evelina

   Radera