2015-04-12

Våren är här - Kokkaffe, Blåsippor, Tranor som sjunger, Björksav & Tussilago


Nu känns det att våren verkligen här! Jag och Fredrik fikade i skogen och satt utan jacka vid elden, sådan frihetskänsla.
Vi bar med oss Elsie till vårt favoritställe i skogen. Så fick hon nosa runt tills hon bestämde sig för att vila en stund i mitt knä.


Någonstans lite längre bort sjöng tranorna. Så vackert med deras ekande sång när vi satt vid den sprakande elden.


Såg små klungor med blåsippor. Som knalliga färgstänk på den gråbruna marken.


Solen gömde sig bakom molnen men luften var ändå ganska varm. Den dagen såg vi både svanar, gäss och änder som flög förbi och ute i vattnet plaskade det till fiskar då och då.


Jag passade på att tappa lite björksav! Jag brukar bara skära av en lite grövre något hängande gren och sätta fast en flaska med ett snöre. Sedan får den sitta där i några timmar, då brukar flaskan vara nästintill full sedan. Det såg ut ungefär på samma vis när jag tappade sav förra året, HÄR.

Läs mer om björksav och regler som gäller för att få tappa sav HÄR.


Granar och tallar


Det är så extra gott att dricka kaffe i skogen. Speciellt när man först gått en bit, sedan gjort upp en eld och därefter väntat på att kaffet ska bli klart på elden.

Ett till vårtecken vi såg den dagen.


Ekologiskt Kokkaffe och några vedträn ♥



Vi mumsade även i oss muffins. Jag brukar nästan alltid baka någon form av muffins när det vankas utflykt. Det är så lämpligt att svänga ihop och oftast passar jag på att baka dem samtidigt som vi fixar frukosten.


Den här gången blev det hallonmuffins! De blev saftiga och goda och jag bakade dem på det som fanns hemma i kyl och skafferi. Alltså hittades receptet på medan jag bakade dem. Se ungefärligt recept nedan:

Muffins - ca 9 st - 175 grader

50 rumsvarmt Smör / 1 välmogen Banan / 3 dl Mandelmjöl / 1/2 dl av det feta lagret Kokosmjölk / 2 Ägg / någon nypa Havssalt / någon nypa Äkta Vaniljpulver / 1 tsk Bakpulver / 1/4 dl Kokossocker / 1 dl frysta Hallon

Jag mixade samman alla ingredienser utom hallon med en stavmixer. Sedan rörde jag ned hallon och pytsade över smeten i 9 st smorda formar som fick gräddas i ca 10-12 min.


Hej! Här sitter vi med kinderna fulla med muffins, kaffet i högsta hugg och Elsie har just norpat några muffinssmulor ur min hand.


Hoppas ni haft en riktigt bra helg!


Här har det regnat idag och jag och Elsie hänger mest i soffan. Jag redigerar bilder, funderar på om jag ska sno ihop en sen lunch snart och Elsie sover massor. Lugn och skön söndag! Vad gör ni idag?

12 kommentarer:

  1. Ser jättemysigt ut med "vår-picknick"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är extra underbart att gå på skogsutflykter nu :)
      /Evelina

      Radera
  2. Herleg! Det ser så triveleg ut å koke kaffi på bål! Og så er det så kjekt å sjå bilete av nydeleg blåveis (blåsippor), den veks ikkje vilt i naturen her eg bur.

    Ha ei god veke!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst, det blir så gott med kokkaffe i skogsluften. Så kul att du gillar bilden på blåsipporna. De är de första jag sett hittills i år :)
      Tack detsamma!
      /Evelina

      Radera
  3. Så underbara bilder, önskar att jag kunde hoppa in i dem och vara med på er lilla utflykt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack Sandra! Så fint att höra :) Du skulle gärna fått haka på utflykten :)
      /Evelina

      Radera
  4. Ååh vad mysigt det ser ut, älskar dina bilder och inlägg! Blir alltid lika glad och inspirerad av att läsa dom och det kul att läsa om nån som har samma intressen som en själv :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart att höra :) Tack!
      Ha en strålande dag <3
      /Evelina

      Radera
  5. Hej Evelina! Jag vill tacka dig för den här fina bloggen som jag följt länge nu, dags att ge sig till känna :) Allt fint du visar här inspirerar mig till än det ena, än det andra, det är så roligt att prova recept och annat pyssel härifrån. Idag blev det hallonmuffins som till och med ett av mina kräsna barn slukade med glädje, och det är ett gott betyg, tro mig ;) Det är inte lätt att vänja av barn vid socker och gluten, men här hittar jag så många tips, så mycket nytt att prova och blir peppad att fortsätta varenda gång jag tittar in! Jag delade min version av receptet på min blogg och länkade hit, hoppas det är okej! Än en gång, tack för din fina blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack, vad glad jag blir för din kommentar :D
      Så kul att du provar recept och jag får testa att använda havremjöl nästa gång :) Härligt att de även gillades av barnen, kanon!
      Ha en fin kväll!
      /Evelina

      Radera