2015-04-22

Tupplur & Kakor


Jag är inne i en period nu när jag känner extra mycket för att baka kakor, prova recept och dona i köket. Det har däremot inte blivit så mycket bakning då det varit alldeles för fint väder. Men när det kommer en grå dag snart så tänker jag baka kakor och muffins och fylla frysen. Perfekt att ha färdiga när det vankas utflykter och picknickar.


Kakan på bilden blev supergod fastän jag glömde bakpulvret. En mjuk och seg kaka med lagom mycket sötma. Till kakorna drack vi Pepparmyntste, passade finfint till.

Banan och Jordnötskakor ca 13 st - Ugn 175 grader
1 rågad dl Jordnötssmör (osötad med crunch)
2 mindre bananer (välmogna ej gröna)
1/2 msk Honung eller valfri sötning (kan uteslutas)
1 krm Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpulver
4-5 msk Havregryn
1 msk Potatismjöl

Jag började med att mosa samman banan och jordnötssmör. Sedan rörde jag i resten av ingredienserna tills allt blandats. Om smeten känns för lös kan du ta 1 msk extra Havregryn. Jag bakade mina kakor utan bakpulver men om du vill ha bakpulver i så kan du ta ca 1/2 tsk.
Klicka ut 13 st kakor med en sked på plåt med bakplåtspapper. Grädda sedan i ca 10-12 min tills de är gyllene. Låt svalna innan servering.

Fler recept: Glutenfria Bakverk

Tupplur! Med en hundvalp hemma så blir det en del tupplurer emellanåt. Eftersom en valp sover mycket så är det lätt hänt att man själv också vilar en stund. Otroligt mysigt och
speciellt ute i solen.
Elsie har verkligen lärt mig att koppla av mer och vila mellan varven istället för att starta nya projekt hela tiden. Så fint!
Alla inlägg om Elsie finns samlade här: Hunden Elsie

15 kommentarer:

  1. Kakan ser väldigt god ut, måste prova att baka den någon dag! Och va härlig Elsie ser ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra, berätta gärna hur de blev om du provar :) Ja, hon ser ju så härlig ut mest hela tin, kan inte sluta titta på henne :D Haha!
      /Evelina

      Radera
  2. Mums, låter jättegott och ska testas. Behöver ett riktigt bra brödrecept också på nåt grovt mustigt. Ska kika vidare och se om du kanske har det också på lager.
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Rätt så många brödrecept finns det :) Bakar man med teffmjöl så känns det mer som ett "vanligt" grovt bröd tycker jag :) Finns lite olika recept i kategorin "bröd" i högerspalten på bloggen längre ned.
      Ha det så bra!
      /Evelina

      Radera
  3. Jag är så himla förälskad i Elsies uppenbarelse. Så mysigt att få ha en bebis att vila ikapp med också ju :) Mys!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, men jag med <3 Vad fint att höra! Ja, kan inte fatta att denna valpbebis snart kommer att vara över 60 cm i mankhöjd och väga en massa kg tyngre än hon gör nu...haha..Nu går hon ju att bära runt och gosa med. Och så ligger hon och sover i knät ofta...Ser ändå fram emot att kunna ta längre prommisar och allt annat skoj (drag,spåra/söka mm) det går att hitta på när hon blir vuxen. Njuter av tiden hon är en plutt nu <3
      /Evelina

      Radera
  4. Vad stor Elsie har blivit! Er hund är en av de vackraste hundar jag sett på länge. Hennes blåa ögon är helt otroliga!

    Vill tacka dig för länken till ecomind.se Där har jag beställt jättefint ansiktsvatten för endast 49 kr då de har utförsäljning nu :)

    Ha en super torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ja! Det är helt otroligt! Hon växer och blir större så fort :) Känns som om det syns från dag till dag nästan! Åh, vad fint att höra. Vi tycker att hon är en fantastisk hund <3
      Vad bra, vilket kap! :D

      Tack detsamma till dig!

      /Evelina

      Radera
  5. Det ser riktigt gott ut, om du inte använder honung vad använder du för sötning då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exempelvis Agavesirap eller Kokossocker :) Eller råsocker om man vill ha det :)
      /Evelina

      Radera
  6. Kaffe och kaka med voffsingen i vårsolen är det ljuva livet <3

    SvaraRadera
  7. Vilka goda kakor det låter som! Jag ska också ta och fylla frysen med lite godsaker till fikor snart. Nu gör jag så små satser, så allt hinns ätas upp (typ)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marja!
      Kul att höra! Åh, ja det är så värt att göra men jag gör det för sällan. Både jag och Fredrik är rätt bra på att äta upp allt...hur mycket jag än bakar, haha! :D
      /Evelina

      Radera
  8. Visst är det en härlig anledning till att bakningen inte blir av, att vädret är för fint? :)

    SvaraRadera