2015-04-04

Rengöringsgelé & Life Blog Awards


Jag rengör ansiktet med Aleppotvål/Olivtvål men jag älskar att lyxa till det med att göra egen Rengöringmousse eller Rengöringsgelé ibland.
Då river jag helt enkelt tvålen (använder denna) och blandar med Hydrolat, lite Rasullera och Eterisk olja.
Den här gången provade jag att göra en ansiktsrengöring som har en mer fast och geléaktig konsistens. Se tidigare recept på Ansiktsrengöring HÄR.

Rengöringsgelé
ca 30-35 g Aleppotvål
1/4 dl Rosmarinhydrolat
3/4 dl Pepparmyntshydrolat
1/2 msk Rasullerapulver
ca 4 dr eterisk olja Tea Tree

Börja med att riva tvålen på grövsta sidan på rivjärnet. Värm sedan försiktigt upp hydrolat i en kastrull, gärna i vattenbad. Vispa sedan försiktigt ned tvålflingorna och till sist lerpulvret. Droppa i Tea Tree när rengöringen svalnat och blanda noga.
Förvara sedan rengöringen i kylskåp och undvik att få vatten i burken då hållbarheten försämras då. Använd en liten sked eller spatel när du ska ta rengöring och massera sedan in på fuktat ansikte. Skölj bort rengöringen med varmt vatten (inte för hett) och torka med en mjuk handduk. Applicera sedan Ansiktsvatten, Hydrolat eller lite kallt Vatten innan du smörjer in ansiktet med Olja eller Kräm.

Fler tips: Hemmagjord Hudvård


Just det! Jag är nominerad i kategorin "Bästa Naturliga Skönhetsblogg" i Life Blog Awards 2015. Så glad för det! Såklart så blir jag ju jätteglad om ni röstar på mig :) HÄR kan ni klicka in och rösta.

Min fina syster Hanna är nominerad i kategorin "Bästa Supermatsblogg". HÄR klickar ni in för att rösta på henne.

Tack

20 kommentarer:

 1. Ni är ju helt underbara båda två! Röstade självklart på båda =) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men TACK snälla du :) Vad glad jag blir!
   /Evelina

   Radera
 2. Kollade in på din blogg igår och satt och läste hela kvällen. Så inspirerade! Har redan planerar att göra eget schampo, såg att du hade ett bra recept på det. Och vilken livsstil, verkligen något att sträva efter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!
   Åh, vad härligt! Så kul att höra :) TACK!
   Kram /Evelina

   Radera
 3. Grattis! :) Har röstat på dig och Mitte som driver Beautycomesclean.

  Är så avis på dig och andra som får det att fungera bra med så simpla rengöringar som Aleppotvål.
  Min hy blir bara uttorkad och stram av det och ögonen svider som tusan :(
  Har testat med olja under, men det funkade inte heller.
  Hur tänker du förresten runt det här med att tvål är så pass alkaliskt och rubbar hudens egen ph-balans?
  Känns inte så snällt mot huden även om man försöker mildra det med ansiktsvatten sen tycker jag.
  "Skadan" är väl liksom redan skedd....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tusen tack!

   Nej vad tråkigt att aleppotvålen inte funkar för dig..! Tänkte tipsa om olja under men det hade du ju redan provat. Tycker annars att olja under brukar funka bra om huden känns väldigt torr. Vart köper du din aleppotvål? Rengör du enbart med olja annars eller har du någon rengöringsmjölk?

   Eftersom jag använder smink och jag gillar att tvätta ansiktet med något som löddrar milt men inte torkar ut så tycker jag att aleppotvålen är toppen. Den använde vi oss även mycket av på utbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut.
   Med en mild rengöring, ansiktsvatten och närande oljor/fetter så tror jag ändå att ansiktet blivit rengjort på ett väldigt snällt sätt :) Sedan tycker jag att det räcker med att enbart rengöra ansiktet på kvällen och bara skölja med lite vatten på morgonen.

   Ha det fint!

   /Evelina

   Radera
 4. Baron hammam från Aleppo (butik på söder i stockholm) i olika hälsokostbutiker och kanske någon nätbutik, har testat några olika olivoljetvålar/aleppotvålar, men har bara fått dem att funka för händerna.
  Är det någon speciell du rekommenderar för känslig hy som lätt blir torr av rengöringar (men skulle inte säga att jag har väldigt torr hy egentligen, känslig till hyperkänslig där emot)
  naturliga rengöringsmjölkar av olika slag är vad jag har använt mig av i rätt många år, men har alltid svårt att hitta något som funkar ultimat.
  Just nu använder jag bara solrosolja som rengöring på fuktig hy, har annars alltid haft svårt för oljerengöring, har provat många olika oljor innan, men solrosolja är det som funkar helt klart bäst, dock gillar jag det inte speciellt mycket runt ögonen eftersom jag lätt blir svullen av oljan hur noga jag än försöker torka bort den :(
  Tvättar mig också bara på kvällen.


  SvaraRadera
  Svar
  1. HEJ! Bra att du påminde mig :)
   Jag tror att rengöringsmjölk och olja då är bäst för dig. Sedan är det ju viktigt med fetter inifrån om huden är väldigt torr (omega). Jag märker skillnad på min hud när jag äter mer chiafrön, ev tar något omega-tillskott.
   Aleppotvålen jag använder länkar jag till i inlägget.
   /Evelina

   Radera
 5. Har såklart röstat på er båda :) Så roligt om ni kammade hem priserna ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacktacktack snälla du! Ja det vore superkul!
   /Evelina

   Radera
 6. Röstat och klart. Hoppas du vinner <3 Kram

  SvaraRadera
 7. vad är det för hudras du har? himla fin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blandras :) Bla pointer, vorsteh och husky!
   /Evelina

   Radera
  2. åh tack så fantastisk:)

   Radera
 8. Hej
  gör era piroger nu men smeten e super lös!
  hjälp! va ska jag göra?
  mvh anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så kul att du gör piroger :) Prova att låta smeten svälla i 15-20 min. Om den fortf är för lös så kan du blanda i lite mer majsmjöl :)
   /Evelina

   Radera
 9. Jag har röstat på både dig och din syster nu! Hoppas du vinner! För din blogg är så himla fin, inspirerande och bra! :)

  SvaraRadera
 10. Hej igen! Hoppas att du såg min andra kommentar med fråga om Olivtvål/Aleppotvål och det!? :)

  SvaraRadera