2015-04-21

Fotsalt med torkade Enbär


Att ta ett fotbad är väldigt skönt och avkopplande, dock prioriterar jag ofta att göra annat. Men att ta den där kvarten till att sitta stilla och koppla av en stund med fötterna i varmt vatten är så värt.
Så häromdagen blandade jag ihop eget fotsalt!

Enbären i fotsaltet plockade och torkade jag förra året (HÄR).


Fotsalt med Enbär
ca 1 dl finkornigt & oraffinerat Havssalt

några torkade Enbär, ca 4 st
ca 2 msk torkad Lavendel
ca 4-5 dr eterisk olja Pepparmynta

Krossa enbären och blanda med havssalt, torkad lavendel och eterisk olja pepparmynta. Använd ungefär hälften av saltet till ett fotbad.

Enbär stimulerar blodcirkulationen, Lavendel verkar avslappnande och Pepparmynta fräschar upp.

Läs mer:
Hemmagjord Hudvård


2 kommentarer:

 1. Hejhej! Måste bara säga att jag älskar din blogg och dina tips, så himla fina bilder! Har en fråga om handtvål (typ till badrummet och i köket), hur gör du? Köper du ekologisk handtvål för 500kr/litern (den billigaste jag kunde hitta) eller gör du egen som blir mycket billigare? :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tusen tack! :)
   Jag brukar använda aleppotvål (hård tvål som räcker länge) och ibland köper jag en parfymfri pumptvål från ex. Urtekram som brukar ha rätt bra priser. Ibland lyxar jag till det med någon väldoftande lyxig ekologisk flytande tvål också.
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera