2015-04-30

Favoritpålägg!


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - Frukosten är bästa målet på dagen! Den går att variera så mycket och det är så gott att äta en rejäl frukost efter en natts sömn.
I morse dukade vi fram fröknäcke, ägg, sallad, äpple, te och kaffe samt ett pålägg som blivit lite av en ny favorit.

Pålägget gjorde jag kvällen innan med bland annat mandlar, solroskärnor, lök och Ekologiska kryddor. Att använda Ekologiska kryddor är lika självklart som att köpa andra ingredienser ekologiska tycker jag.
Sedan är det så härligt med ett välfyllt kryddskafferi där olika burkar med torkade kryddor, örter och salter trängs med varandra. Kryddorna i det här receptet kommer från Kryddtorget.se som jag tipsat om innan. De har massvis med Ekologiska kryddor och kryddblandningar!


Smörgåspålägg
1 liten Rödlök
1 Vitlöksklyfta
100 g Mandlar
1 dl Solroskärnor
1/2 - 3/4 tsk Ingefärasalt
1/2 tsk malen Bockhornsklöver
1/2 tsk Paprikapulver
1/2 litet Äpple
1-2 msk Olivolja
1 msk Citron
1/2 tsk torkad Persilja
Smaka av med Svartpeppar & Salt


Börja med att hacka lök och vitlök fint och fräs i lite olivolja i en stekpanna. När löken blivit mjuk är det dags att hälla i mandlar och solroskärnor. Låt fräsa i pannan ett tag och häll därefter ned blandningen i en hushållsassistent/blender.
Tillsätt kryddor, citron, äpple och olivolja och mixa jämnt. Det kan ta några minuter så stoppa mixandet ibland och skrapa ned från kanterna av hushållsassistenten.
Smaka av med salt och peppar och mixa i mer äpple för en mjukare konsistens.


En viss trött liten valp ville också vara med vid frukostbordet. Hon lutar hakan mot Fredriks arm, suckar till och blinkar sömnigt med ögonen. Så söt!
Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar