2015-04-02

Dipp av Solroskärnor & Vita Bönor + Morot & Gurka + Matlåda i Rostfritt Stål



Den här matlådan är så himla fin och praktisk. Den har följt med på många utflykter och det har ätits flera goda luncher ur den. Samt så är matlådan perfekt att förvara mindre mängder rester i, exempelvis lite sås i ena facket och lite överbliven quinoa i det andra. Sådant som är kanon att slänga i en omelett eller restpytt.

Den här gången fick matlådan bli en snackslåda! Dipp, morötter och gurka, mums!

Matlådan som är i rostfritt stål kommer från den fina butiken LOVeLLY.se, se den HÄR.

Fler inlägg där ni kan se matlådan: Matlåda fylld med Chokladtryfflar, Förvaringstips till Matsäcken, Skogsluft & Kokkaffe.



Dippen är enkel att göra och ingredienserna går lätt att få tag i ekologiska!

Bön & Solrosdipp
1 dl Solroskärnor
1 frp kokta Stora Vita Bönor (ca 380 g)
Ca 1 1/2 msk pressad Citron
Ca 2 1/2 msk Havremjölk eller annan vegetabilisk mjölk
2 msk kallpressad Olivolja
Ca 1/4 tsk Havssalt

Börja med att rosta Solroskärnorna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Häll sedan ned de rostade solroskärnorna tillsammans med de andra ingredienserna i en hushållsassistent eller blender.
Mixa sedan i några minuter tills dippen fått en slät konsistens. Smaka av med mer salt, citronsaft eller annan valfri krydda och ha eventuellt i mer havremjölk för en mjukare konsistens på dippen.
Dippa sedan Morotsstavar, Gurkstavar eller andra valfria grönsaker. Tips är att också dippa Fröknäcke i!


Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & LOVeLLY.se

2 kommentarer:

  1. Åh, låter riktigt gott! Just hummus och den här typen av dip är något jag är sugen på ofta men såå dålig på att göra. Ska ta tag i det snart :) Hoppas att ni har en fin påskhelg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra! :)
      Jamen jag kan också vara dålig på att göra goda dippar och bönröror..Så jag försöker att få in mer sådant på bloggen, för då blir det liksom att jag gör det mer ;)
      Ta tag i det tycker jag! För det är himla gött :)
      Tack, detsamma!
      /Evelina

      Radera