2015-03-12

Svalkande AnsiktsvattenAnvänder ni ansiktsvatten? Jag använder ansiktsvatten i perioder men brukar allt som oftast bara
ta kallt vatten i ansiktet efter rengöring.

När jag använder ansiktsvatten så tycker jag att det allra bästa är olika hydrolater. Exempelvis Lavendelhydrolat, Apelsinblomshydrolat, Rosmarinhydrolat mm.
Hydrolat är vatten som blir över vid destillering av eteriska oljor. De doftar fantastiskt och har olika fina egenskaper på huden!

Denna gång har jag provat att använda Pepparmyntshydrolat som ansiktsvatten. Det doftar riktigt friskt och fräscht!
Då vi går mot varmare tider så tycker jag att det känns skönt med ett ansiktsvatten som är svalkande och uppfriskande.

Jag provade att frysa in Pepparmyntshydrolat i iskuber, något jag varit nyfiken på att testa länge.
Sedan tog jag en kub som fick smälta lite i handen och baddade sedan på rengjort ansikte.Pepparmyntshydrolat (Pepparmyntsvatten) är sammandragande och renande samt svalkar och fräschar upp trött hud.Att använda iskallt Pepparmyntshydrolat i ansiktet piggar verkligen upp! Perfekt att använda på morgonen eller efter ett varmt bad för att piggna till.
Var dock försiktig med att gnida isbiten länge i ansiktet! Speciellt om du har känslig hud och ytliga blodkärl.
Jag skulle rekommendera att låta isbiten smälta i handen och sedan badda ansikte och hals. Eventuellt använda isbiten på partier i ansiktet där huden inte är lika tunn/känslig.

Fyll upp iskubsformen till hälften med hydrolat, så att det blir lagom stora kuber att använda som ansiktsvatten. Förvara sedan i frysen, ta fram en kub som får smälta lite i handen och badda in ansiktsvattnet på rengjord hud innan hudkräm/olja.

När huden fortfarande är fuktig av ansiktsvattnet är det perfekt att massera in en olja eller fetare kräm. Vegetabiliska oljor och fetter behöver lite fukt för att kunna "sjunka in" i huden.


Olika Hydrolat brukar finnas i större hälsobutiker eller butiker som säljer ekologisk hudvård.6 kommentarer:

 1. WOW, det där måste jag verkligen prova! Men en liten fundering; går det att droppa någon droppe av eterisk olja i vanligt vatten och frysa in i kuber eller blir inte det samma sak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så kul att höra :) Tack!
   Det blir inte samma sak då eterisk olja inte blandar ut sig i vattnet, så jag rekommenderar hydrolat.
   /Evelina

   Radera
 2. Vilken fin ide :) Var finner man dessa hydrolat att köpa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du gillar idén :) Jag har köpt från organicmakers. Men du hittar även hydrolat i större hälsobutiker, hälsobutiker på nätet och nätbutiker med ekologisk hudvård.
   /Evelina

   Radera
 3. Hejsan!

  Jag testade att klippa ner färsk rosmarin i mandelolja och tänkte det låta stå och dra och tillslut bli rosmarinolja - tror du det kommer fungera?

  Tänkte att du hade gjort så med andra växter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Så spännande :)
   Jag har bara provat att göra egen Ringblomsolja och egen Vaniljolja tidigare. Men det bör fungera på samma sätt att göra Rosmarinolja tycker jag. Vad blir det av Rosamrinoljan sedan? :)
   /Evelina

   Radera