2015-03-25

Påskpraliner


Planerar ni att göra eget godis till Påsk? Då kan jag verkligen rekommendera de här enkla chokladpralinerna!

Bryt 100 g mörk Choklad (minst 70%) i bitar och smält i vattenbad. Rör sedan ned 1 msk Kallpressad Kokosolja och 2 msk fet Kokosmjölk. Rör om tills allt smält samman.
Pytsa sedan upp i valfria formar (funkar fint med knäckformar, pralinformar, små bakformar).

Ställ sedan in i kylen för att stelna.


Tips! Pralinerna blir extra fina dekorerade med färgad kokos! Jag blandade kokos med gurkmeja i en liten skål och kokos med saften från mosade blåbär i en annan.

Förvara sedan pralinerna i kylskåp.

Pralinerna blir lagom söta och får en mjukare konsistens då det både är kokosmjölk och kokosolja i dem. Vi har redan ätit upp dem så jag för göra en ny omgång snart igen..Oemotståndliga!

Fler godistips här: Godis

Kokosoljan som jag använt i pralinerna och som jag använder på gröten, i smoothies och i frukt&nöt-bollar är kallpressad och Ekologisk och kommer från Jakobs Apotek.

Jakobs Apoteks kokosolja är gjord av särskilt utvalda och handplockade färska kokosnötter som växer naturligt i ekologisk miljö på Sri Lanka. Kokosoljan kallpressas en gång under 38 grader och är GMO-fri, Raw, Glutenfri & USDA-organisk. Läs mer om Kokosoljan HÄR.

Kokosolja:

  • Innehåller vitaminer och mineraler, bla E-vitamin.
  • Innehåller Laurinsyra som hjälper till att skydda mot virus och bakterieangrepp samt Kaprylsyra som gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, stärker immunförsvaret och motverkar candida.
  • Oljan förbättrar upptaget av fettlösliga vitaminer samt gynnar balansen mellan Omega 3 och Omega 6
Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Jakobs Apotek

10 kommentarer:

  1. Åh, fint! En fråga bara, smakar det mycket choklad? Om du förstår vad jag menar:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Ja, det gör det absolut! Riktigt mörk och god choklad smakar det samt så får pralinerna en krämig och fin konsistens. Om du vill ha ljusare choklad så går det också bra :) Ta en med mindre kakaohalt bara.
      Min favorit är 80% men dessa praliner gjorde jag med 70%-choklad :)
      /Evelina

      Radera
  2. Hej! Förslag på hur jag skulle få kokosen färgad grön och rosa? Skulle vara perfekt till ett bröllop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Oh, så härligt :)
      Hallon eller Rödbeta kanske för att färga rosa och Spirulina för att färga grönt!
      Lite beroende på vad som ska dekoreras?
      /Evelina

      Radera
  3. Hej
    Är bakformar i beckplåt ok tror du?
    lr vart kan man hitta giftfria?

    mvh anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Javisst bör det gå fint! :) Googlade lite och det verkar finnas i olika nätbutiker.
      /Evelina

      Radera
  4. Supergoda! Gjorde dessa igår med 85% choklad. Ganska maffiga, vilket är bra, då de räcker läääänge :)

    Kram Zandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Gu, så gott! Jamen det är ju det fina..att de räcker lite längre när de blir mäktiga :)
      Tycker mycket om konsistensen också..smälter i munnen!
      Tack för din kommentar och fortsatt fin helg!
      /Evelina

      Radera