2015-03-05

Morotsknäcke & Kakburk i Bambu


När det kommer till fröknäcke går det ju verkligen att experimentera massor. Det brukar alltid bli bra hursomhelst! Den här gången blandade jag i rivna morötter och valnötter. Kanongott!
Dessutom vill jag tipsa er om den perfekta fröknäckeburken, läs mer längre ned.

Fröknäcke - Morot & Valnöt

1 dl hackade Valnötter
1 dl skalade Sesamfrön
1 dl Linfrön
1 dl Solroskärnor
1 msk Fiberhusk
1 tsk Havssalt
2 dl grovt rivna Morötter
3 dl hett Vatten
2 msk Olivolja

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka valnötterna och blanda sedan alla torra ingredienser i en skål. Riv därefter morötter och koka upp vatten. Rör ned morötter, olja och hett vatten i skålen med torra ingredienser, blanda väl.
Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar först bre ut med baksidan på en större sked och sedan plattar jag ut i kanterna med händerna. Fukta händerna med kallt vatten så fastnar inte smeten på händerna.

Grädda knäcket i först ca 30 min på ena sidan och ta sedan ut plåten. Skär rutor och vänd med hjälp av en stekspade. Grädda därefter andra sidan i ca 20-30 min. Känn efter och låt eventuellt knäcket ligga kvar i ugnen på eftervärme för att bli knaprigt.

Jag serverade knäcket med smör, mammas hemmagjorda plommonmarmelad och te. En annan favorit är kombinationen tahini och äpple! Vad är ert favoritpålägg på fröknäcke?


Här kommer ett tips på den perfekta burken att fylla fröknäcket med!
Kakburken kommer från lovelly.se och är tillverkad i bla Ekologisk Bambu & Majs.
Burken är giftfri och 100% nedbrytbar, ett perfekt alternativ till plast! Mina favoriter bland bambuprodukterna är faten i alla fina kulörer, det rosa durkslaget och kakburken, se dem HÄR.

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & LOVeLLY

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Hej!
      Ja, alltså fröknäcke är ju så fenomenalt gott! Smör och plommonmarmelad på är ju en oslagbar kombo :) Att sedan ha snyggaste knäckeburken i köket är ju en fröjd för ögat :)
      Tack!
      /Evelina

      Radera
  2. Fröknäcket ser riktigt gott ut! Och burken var riktigt fin. Skulle passa bra i samma färg som det rosa fatet som du visat tidigare med.
    Jag vet inte om en får, men jag skulle vilja önska ett inlägg :) Nu när vintern har varit närvarande hur länge som helst och huden i ansiktet har fått lida lite. Så skulle det vara roligt och underbart/hjälpande med ett inlägg om hur en tar hand om sitt ansikte såhär i vintertider/övergång till vår. Jag är själv väldigt torr, men också oljig i ansiktet och vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att få bukt med det. Skulle va så fint och snällt med tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack, vad härligt att höra!
      Javisst! Det är det fina med bambuprodukterna. De passar ju så fint ihop alla färgerna :)

      Så kul att du önskar inlägg! Såklart du får! Kanske är dags för ett Vår-spa på bloggen :)

      /Evelina

      Radera