2015-03-29

Gröna Växter & Gula Ägg


Både jag och Fredrik tycker om att pyssla med växter och i fönstren trängs det stora och små krukor med gröna bladväxter och kaktusar.
Med vårljuset kommer också lusten att ha ännu fler växter i fönstren och ta sig an nya växtexperiment. Fredrik har satt kastanjer i vattnet och små ljusgröna blad har börjat att leta sig upp. Så vackert!

Växtpyssel-tips (klickbara): Sätt en Palsternackstopp i vattnet så börjar blasten växa, plantera en bit Ingefära så får den efter ett tag långa gröna blad, så Krasse i Äggskal, odla egen Stevia.


Något som hör våren och påsken till är att färga ägg av sådant som finns hemma i skafferiet. Äggen ovan kokade jag i vatten med en skvätt vinäger, gurkmeja och en påse med svart te. Sedan torkade jag dem och glansade upp dem med lite olivolja.
Förra året färgade jag äggen både Rosa, Blå, Gula och Bruna ägg, se HÄR.


Vi har en stor Kristi Törnekrona som vi haft i några år nu. Den har givit oss flera krukor med nya törnekronor. Det är något jag verkligen gillar, att dela på växter och när växter ger bäbisskott. På så vis behövs det inte köpas en massa nytt.
Elefantöron har vi flera krukor med nu också, några skott visade jag tidigare HÄR.

Jag kan verkligen inte så mycket om blommor utan provar mig mest fram :) Vatten och kärlek brukar räcka långt, sedan tar jag mig oftast an ganska lättskötta blommor också.

Har ni några favoritväxter/blommor eller något roligt växtpyssel att dela med er av?


Så fascinerad av rötter, himla häftiga. Önskar er alla en fortsatt fin söndag!

6 kommentarer:

 1. Så vackert! Blev inspirerad att börja fixa med mina växter =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jamen det känns så bra när växterna planteras om, får ny jord, vatten och kärlek :) Sedan att ta skott, experimentera med olika kärnor mm och se om de gror är ju bara så himla roligt och spännande :)
   Kul att du blir inspirerad av pyssla om dina växter.
   /Evelina

   Radera
 2. Vad mysigt med kastanjer! Det måste jag testa nästa gång jag springer förbi ett kastanjeträd!
  Apropå palsternacka, jag och min pappa gjorde så med morötter på tefat, en jul tog vi ett serveringsfat, bygde båtar av valnötsskal och lekte karibiskt skeppslag eftersom morötter med lite fantasi ser ut som palmer ;) Min mamma var väl måttligt förtjust, hehe ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja och nu har det växt ut ännu mer grönska :) Det går så fort!
   Hihi, yes! Fint att leka en stund med sådant som annars skulle kastats bort direkt :)
   /Evelina

   Radera
 3. Vilken fin färg på äggen! Vilken sorts vinäger använde du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det bästa är vitvinsvinäger men jag hade bara äppelcidervinäger hemma :) Det verkade också fungera.
   /Evelina

   Radera