2015-03-28

Grön Glass!


Grön och syrlig glass skulle jag kunna äta varje dag, så gott och så enkelt att sno ihop! I morse åt jag en efter frukosten, perfekt frukostefterrätt :)

Grön Glass

1 välmogen Banan
1 dl fet Kokosmjölk
ca 1/2 - 3/4 tsk Spirulina
1 liten Citron (saften + rivet skal)
1 nypa Äkta vaniljpulver
Lite Agavesirap eller annan valfri sötning

Mixa samman alla ingredienser till en slät glassmet. Häll upp i glassformar/kakformar/små burkar och ställ in i frysen tills glassen stelnat. Glassen går lika fint att serveras i skålar. Ta fram en kort stund innan så är den lättare att gröpa ur.

Förutom att glassen får en supersnygg grön färg så smakar den syrligt och fräscht av citron och krämigt och gräddigt av kokosmjölk och banan.
Nu längtar jag till varmare tider och att göra glass i mängder, dricka iskaffe, göra rabarbersmoothie och iste!

Vad ska jag göra för glass härnäst tycker ni? Tipsa mig gärna i en kommentar nedan :)

Fler glasstips: Glass

10 kommentarer:

  1. Men mums så smaskiga de såg ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack! Det vill jag lova att de är ;)
      Spånar på flera olika smaker..vill göra glass mest hela dagen..:D
      /Evelina

      Radera
  2. Svar
    1. Hej!
      Så kul att höra, tack Selina!
      /Evelina

      Radera
  3. Men åh, wow! De ser helt otroligt goda ut ju :) Vad har du för formar när du gör sån glass?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad härligt att höra Sandra, tack! :)
      Formarna till de glassarna kommer från panduro.
      Kram
      /Evelina

      Radera
  4. Åh så smaskigt! En favorit hos mig är ananasglass! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, så somrigt! :D Tack för tips!
      /Evelina

      Radera