2015-02-06

Rödbetssalt


Rosa Salt! Snyggt att strössla på exempelvis salladen eller smörgåsen och fint att ha framme i en liten burk på köksbordet. Dessutom går det ju också att variera och smaksätta med olika örter.

Jag mixade ihop 1 1/2 dl Oraffinerat finkornigt Havssalt, ca 40-50 g Rödbeta och 1 tsk torkad Rosmarin i hushållsassistenten. När rödbetan mixats samman med saltet helt så strösslade jag ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

Sedan fick det torka i ugnen på 50 grader i ca 1 timme och därefter på eftervärme i någon timme.
När saltet torkat är det lätt att det bildats klumpar. Därför tycker jag att det är en bra idé att mixa det i hushållsassistenten igen för att få det finkornigt.


Tips på andra smaksättningar är Timjan, Citronzest eller Chili. Eller flera av dem tillsammans!

4 kommentarer:

 1. Men så fantastiskt gott det ser ut, det ska jag minsann ta och prova. Tack för tips och magiskt fina bilder som alltid <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså färgen blir ju helt fantastisk! Smakar dock inte så mycket rödbeta, bara en touch av rosmarin :) Men jag var mest ute efter den där härligt rosa färgen :)
   Så kul att du ska prova <3 Tack själv!
   /Evelina

   Radera
 2. Örtsalt är så himla enkelt att göra, man behöver bara se till att göra det :-P Örter, kryddor, smakrika rotfrukter, allt går att mixa ner! Brukar använda en viktdel salt till fem viktdelar övrigt, men det går ju att justera efter hur man själva vill ha det och vilka ingredienser man använder. Trevlig helg // Alexandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja! Nu är ju sugen på att prova att göra ett "riktigt" örtsalt! Det här är ju mest en fröjd för ögat och lite rosmarinsmak :)
   Tack för ditt tips!
   Trevlig helg till dig <3
   /Evelina

   Radera