2015-02-15

Glass i 3 smaker + Rosa Bambuskål


Det är så härligt att dagarna blir ljusare nu och på så sätt liksom känns längre. Det firade jag häromdagen genom att göra en massa glass! Enklaste och godaste glassen som serverades ur bästa Bambuskålen.
Hos LOVeLLY.se  finns massor av alternativ till plast, som exempelvis olika köksredskap, skålar, durkslag, matlådor mm.

Jag har blivit väldigt förtjust i den pastelliga Bambuserien som jag skrivit om innan, HÄR. Perfekt till alla utflykter i vår och sommar då de är lätta och tåliga att ta med!

Bananglass - Tre smaker


Börja med att hacka upp 4 stora bananer eller 5 mindre i små bitar. Lägg dem sedan i tre olika burkar och ställ in i frysen.
Förbered gärna kvällen innan så att bananbitarna blir riktigt frysta. Dagen därpå kan du ta fram de tre burkarna med frysta bananbitar och sätta igång med glasstillverkningen.
Ungefärliga recept på de olika smakerna kan ni läsa här nedan!

Citronglass
1 burk med frysta Bananbitar, rivet skal från 1 liten Citron, 2 rågade msk fet Kokosmjölk, 3/4 krm Äkta Vaniljpulver, 1/4 tsk Gurkmeja.


Jordgubbsglass
1 burk frysta Bananbitar, 1 dl frysta Jordgubbar, 3 msk fet Kokosmjölk & 3/4 krm Äkta Vaniljpulver.


Chokladglass
1 burk frysta Bananbitar, 1 rågad msk fet Kokosmjölk, 3/4 krm Äkta Vaniljpulver & 2-3 tsk Kakao.

Mixa ingredienserna i en hushållsassistent till en jämn och krämig glassmet. Häll sedan tillbaka glassen i burken eller en bunke. Ställ in i frysen och låt stelna till sig en kort stund.

Om du vill ha en chokladsås till så kan jag rekommendera att försiktigt värma upp lite kokosmjölk tillsammans med kakao och valfri sötning (honung/agave/kokossocker).
Jag blandade kokosolja, havssalt, kakao och honung till en chokladsås. Kokosoljan stelnar i kontakt med den kalla glassen och blir till crunchiga chokladbitar.
Fler glasstips: Glass / Fler förvaringstips: Plastfri förvaring


Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & LOVeLLY.se

22 kommentarer:

  1. Lyssnade på podcasten du är med i och blev så himla inspirerad av dig! Har läst din blogg ganska länge men nu blev det som en nytändning av att lyssna på den. Du låter så sympatisk och tillfreds! Nu känner jag mig peppad på att laga av dina recept och testa att äta glutenfritt en period. Tycker du det är viktigt att utesluta allt gluten för att må bra eller går det bra att "bara" minska mängden? Så svårt att hitta nya rutiner för det tycker jag, är så fast i pasta och cous cous :) Tack för dina fina blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma!

      Men så fint att höra :) Fantastiskt! Tack!

      Jag har ätit glutenfritt sedan jag slutade äta gluten för 3-år sedan cirka. Någon gång har jag "fuskat" med Hälsinge ostkaka som innehåller vetemjöl..Det är en sådan barndomsefterrätt som jag älskar!

      Anledningen till att jag slutade äta gluten är för att jag haft mycket problem med huden och med magen. Då jag jobbade på ett hälsocafé så blev det ju liksom helt naturligt att äta glutenfritt. Alla alternativ fanns där :)

      Eftersom jag och många andra i min omgivning (bla min mamma och mina systrar) märkt sådan stor skillnad i hur vi mår genom att äta glutenfritt så känns det liksom inte värt att äta glutenprodukter!

      Det finns så goda alternativ såsom Rårispasta, Quinoa, Zuccinipasta, Hirs..mm!

      Jag tycker att du ska prova dig fram och känna efter, så att du hittar en balans du gillar :) Prova att byta ut pastan eller coucousen mot något av de alternativ jag skrev ovan.
      Minska mängden eller ta bort helt, det är helt upp till dig :) Hur man än väljer att göra så tror jag iaf att det är bättre att minska lite på glutenprodukter.

      Tack för din kommentar!

      /Evelina

      Radera
  2. Oh yummm, this has already got me thinking of summer. Could I get the same result using almond milk instead?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you Nora :)
      Yes, you can use almond milk! I prefer coconutmilk but i have also tried with nutmilk and nutbutter, really yummy :)
      /Evelina

      Radera
  3. Vad bra, jag har ju en öppnad burk med kokosmjölk i kylen, får nog bli glass i veckan! Ha en fin dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt :)
      Ha en fortsatt fin dag!
      /Evelina

      Radera
  4. Förresten, har du någon bra huskur för torr hårbotten?
    Jag tvättar håret max 2 ggr/vecka med ekologiskt schampo (Maria Åkerberg) och använder snälla hårprodukter men ändå får jag som flagor i hårbotten (ser typ ut som mjäll).
    Är det olivolja i hårbotten och ha i under natten som gäller eller vet du något annat bra som funkar? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Visst kan du prova med olivolja eller kokosolja :) Massera in lite över natten och schamponera sedan in i torrt hår (så att fettet löser sig). Ser att någon tipsar om yoghurt i en kommentar nedan också! Det har jag inte provat själv men låter intressant :)

      Viktigt att tänka på också är kosten och att man får i sig tillräckligt med vätska. Vatten, bra fetter, zink, b-vitaminer bla. Kan vara något att tänka på vid torr hårbotten.

      /Evelina

      Radera
    2. Tack för ditt svar Evelina, det ska testas! Ha en fin onsdag, kram

      Radera
  5. Oj vad smarrigt! Det här måste definitivt testas inom en snar framtid.
    Undrar om du någon gång har testat att göra egen handkräm? Jag har börjat göra egen hudkräm med bla kokosolja och sheasmör, funkar toppen! Men saknar en bra handkräm utan vatten. Brukar använda ekologisk handkräm men eftersom de flesta innehåller vatten blir mina händer oerhört fnasiga och torra. Tack för en bra och inspirerande blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Så kul att höra :)

      Jag brukar använda mina hemmagjorda hudkrämer och salvor till händerna! Se under kategorin "Hemmagjord Hudvård" i högerspalten :)

      Tack!

      /Evelina

      Radera
  6. Tack ännu en gång för fina recept! Apropå ingenting, vad använder du för tandkräm?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Så roligt att höra :)

      Jag använder Kingfisher, flourfri :) Varvar mellan olika smaker!

      /Evelina

      Radera
  7. gud vad gott det ser ut! och lät ju inte alls särskilt svårt. http://singmyspring.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Näpp, ganska så lätt som en plätt :)
      /Evelina

      Radera
  8. Hej! Vill också tipsa om att mixa den frusna bananen med mango, antingen frusen eller färsk. Jättegott!

    SvaraRadera
  9. Ååå... Nu får du mig att längta efter sommaren- gör sådan glass i gigantiska lass om somrarna när mina egna jordgubbar går att plocka! Kanske ska köpa ett paket, eller blåbär! Mums!
    Som extra tips om man vill ha mer mjukglass-konsistens så brukar jag mixa i ett par äggvitor eller ett helt ägg och sleva upp direkt i portionsskålar. Mums mums!

    Till Jess vill jag tipsa om att efter shampot masera in filmjölk/youghrt i hårbotten och låta verka några minuter och skölja ur innan balsamet. Funkar fin-fint för mig som jämt får mjällig hårbotten när vintermössan åker på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gah, vad härligt!! Färska solmogna jordgubbar alltså...galet gott!

      Jaha, vad spännande med ägg! Det har jag aldrig provat :) Tack för tips!

      Bra med hårbottenstips också! Kanon!

      /Evelina

      Radera
    2. Tack Nadja Eleonora, det ska jag testa! :)

      Radera
  10. Det låter fantastiskt gott! och enkelt. Kanske skulle våga mig på lite glasstillverkning snart...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm, det är ju enkelt och lätt att variera...Om man vill är det ju bara att slänga i lite nötsmör och hackad choklad också..Eller torkade bär..:) Mums!

      /Evelina

      Radera