2015-01-22

Pepparrot & Vardagsbestyr


I morse hade jag riktigt svårt att komma ur sängen, så himla trött. Det är något visst med dagarna nu. Mörkret, kylan och all snö. Jag gillar ju ändå vintern så det är tråkigt att känna sig sådär trött ibland. Antar att det kanske är flera av er som också känner igen sig i det.

Som tur var klev Fredrik upp först i morse och började med frukosten. Frukosten är ju bästa målet på dagen tycker jag och i morse åt vi Riskakor med smör och kokt ägg, Grapefrukt, Banan samt Citronvatten (just citronvattnet brukar pigga upp mig en trött morgon) och en presskanna med riktigt gott Kaffe.

Vid 10-tiden satt jag sedan redo vid datorn. I december blev jag tillfrågad att vara med på en grej som jag inte trodde att jag skulle våga tacka ja till.
Men jag försöker att bli bättre på att komma över sådana rädslor och tacka ja till sådant jag egentligen tycker låter roligt. Ni får veta vad jag pratar om om några veckor.

Kanske inte så stor grej för vissa men ett stort steg för mig, så idag känner jag mig glad och lättad.


Jag tänkte att vi skulle prata lite om Pepparrot! En rot som jag använder väldigt sällan men som jag egentligen tycker är väldigt god.

Pepparroten kallas visst för "naturens penicillin" då den innehåller så mycket C-vitamin och bakteriedödande ämnen!
Den kan också lösa slem vid hosta samt lindra vid halsont och bihåleinflammation.

Då jag åkte på en förkylning med en riktigt trist hosta så skrev jag ju det HÄR inlägget. Dessutom gav ni mig en massa bra tips!
När jag läste på lite om olika huskurer så var det för mig nytt med Pepparrot. En immunstärkande rot som också kan lindra vid huvudvärk och feber samt främjar matsmältningen.

Jag rev ned Pepparrot i Honung som jag sedan tog en sked av då och då. Blanda ca 1 msk riven Pepparrot och ca 3 msk Honung.


Här yr det runt små snöflingor i luften, jag har just diskat en hög med disk och lyssnat på denna på repeat.
Önskar er en fortsatt fin torsdag!


3 kommentarer:

 1. Jag startar också alltid dagen med varmt citronvatten - känns fräscht och uppfriskande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, älskar citron! Ekologiska citroner är så söta i smaken ibland också tycker jag :) En perfekt mogen, liten citron är lycka det!
   /Evelina

   Radera
  2. Ja, ekologiska är ett måste, de smakar så mycket bättre :) Jag brukar även riva ner lite färsk ingefära också.

   Radera