2015-01-18

Hallon & Ingefäraremmar & På sistone


Favoritgodis - Remmar av alla dess slag! Den här gången blev det remmar med smak av Hallon & Ingefära. Se hur jag gjorde dem nedan.

Tina ca 225 g frysta Hallon och mixa samman med 1 Banan, 1 tsk Honung eller Agave (eller mer efter smak), 1 bit riven Ingefära, 1 krm Äkta Vaniljpulver & eventuellt rivet skal från 1/2 Citron.

Mixa allt till en jämn smet och bred ut jämnt på plåt med bakplåtspapper. Låt sedan torka i ugnen på ca 50-55 grader i ca 5-7 timmar. Håll lite koll då det kan ta olika lång tid för remmarna att bli färdiga.
Klipp sedan remmarna i den storlek du vill ha dem.


Jag hade rätt mycket ingefära i mina Hallonremmar så det blev verkligen sting i dem! Mixa ned lite ingefära i taget och smaka av beroende på hur mycket ingefärasmak du vill ha.

Fler recept på remmar och annat godis hittar ni under kategorin Godis!

Hej igen förresten, det har varit några dagar utan blogginlägg nu!

De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Bland annat med plåtningar till tidningar, firat Fredriks födelsedag, svarat på massor av mail, försökt vila bort förkylningen, börjat flyttpacka och läst på en massa om livet med Hundvalp (!!).


Nu blir det söndagsmiddag gjord på det vi hittade i kylen och skafferiet. Potatis, Rödbetor och hela vitlöksklyftor i ugnen, Gröna linser i kokosmjölk och Broccoli.

Hoppas ni haft en bra helg!

4 kommentarer:

  1. De där remmarna måste jag bara testa. Ser fantastiskt goda ut.
    Fin dag till dig
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra!
      Ja och har man massa ingefära i så är de ju riktigt immunstärkande i dessa tider också :)
      Om man har sötsug och äter "starkt" och syrligt godis så försvinner liksom sötsuget efter några remmar. Bra grej :)
      Ha det toppen!
      /Evelina

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, väldigt gott med hemmagjorda och sega godisremmar :D
      Trevlig helg!
      /Evelina

      Radera