2014-12-05

Saffransplättar!

Tjocka och fluffiga plättar med smak av saffran.


Plättarna är gjorda på Ewalies Glutenfria & Ekologiska Pannkaks/Våffelmix. Mixen innehåller bla Fullkornsrismjöl, Hirsfullkornsmjöl, Bovetefullkornsmjöl, Teffullkornsmjöl.
Blanda mixen enligt anvisningar med smör/kokosolja, ägg och sötning (kokossocker, agave honung). Jag gjorde en dubbel sats och blandade i ca 0,5 g saffran.

Med Pannkaks/Våffelmixen hemma i skafferiet är det lätt att både få goda plättar, pannkakor och våfflor.
Då de är väldigt mättande så funkar de till den lyxiga helgfrukosten eller som en lätt lunch.
Toppa förslagsvis med grädde/kokosgrädde, bär & honung.
Tips, ät plättarna utomhus! Allt smakar ju extra gott då, speciellt när det är lite kyligt ute. Att äta rykande, varma plättar ute i solskenet är mitt helgtips!

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

3 kommentarer:

  1. Vilka nyttiga plättar! Vad för slags kokosgrädde brukar du äta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst :) Glutenfria med lågt GI, toppenbra!
      Jag brukar ta det feta lagret från en förpackning kokosmjölk och sedan vispa upp lite så att det blir fluffigt :)
      /Evelina

      Radera
    2. Tack så mycket för tipset Evelina! :)

      Radera