2014-12-01

Pepparkakor - Glutenfria, extra kryddiga och krispiga!


Igår kväll bakade jag äntligen ett gäng pepparkakor! De absolut godaste glutenfria pepparkakor jag vet. Läs om julkryddornas fina hälsoegenskaper HÄR. Känns ju liksom extra bra att knapra i sig några pepparkakor när kryddorna också gör så gott!


RECEPT: GLUTENFRIA PEPPARKAKOR (klicka på länken för att komma till receptet)

Jag påbörjade en slags teckning/akvarell och knaprade i mig pepparkakor. Bra första-advent mys!

Ni har väl inte missat att bloggen flyttat?
http://evelinasekologiska.femina.se/

14 kommentarer:

 1. Vilken vacker bild på pepparkakorna! Brukar dricka julmust till pepparkakor men kanske skulle prova din nyttigare glögg i år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jamen så roligt att du vill prova glöggen :) Berätta gärna om du gillade den sedan!
   /Evelina

   Radera
 2. Håller just på att blanda pepparkaksreceptet. I texten står det om mandelmjöl men det finns inte med i listan med ingredienser.
  Ska mandelmjölet vara med och i så fall hur mycket?

  Ska bli kul att testa detta recept.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så himla roligt att du ska baka pepparkakorna <3
   Nämen oj så tokigt! Det ska vara 2 dl Mandelmjöl och det finns nu tillagt i receptet! Tack för att du uppmärksammade detta.
   Ha det så fint!
   /Evelina

   Radera
 3. Tusen tack för din fantastiska sida - jag har provat flera av dina recept och de är mycket uppskattade! Jag blev så sugen på att prova direkt att göra dessa pepparkakor, men tror du har glömt ange mandelmjöl i själva receptet....?? Hur mycket ska det vara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för de fina orden <3
   Mandelmjölet hade tyvärr fallit bort ur receptet, men nu har jag lagt till det igen :) 2 dl ska det vara!
   Tack för din kommentar och för att uppmärksammade mig om mandelmjölet!
   Ha en riktigt bra dag!
   /Evelina

   Radera
 4. Hittade din blogg för ett par dagar sen och vilket fantastiskt jobb du gör! Bilderna, recepten, texterna och så himla många bra idéer för en mer hållbar livsstil - jag är helt såld, verkligen! Jag har dock en fråga, just schampoon och balsam tycker jag är lite svårt, att hitta nåt som fungerar men ändå inte är fullt av massa skit som "vanliga" schampoon ofta har. Har du nåt tips om något bra märke? Vad använder du? Stort tack för en otroligt bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emilia!
   Åh, du anar inte hur glad jag blir att höra det! Tack så väldigt mycket! <3
   Jadu, schampo och balsam tycker jag själv är lite klurigt...Har liksom inte själv hittat någon favorit ännu utan varvar mellan olika...Alltid ekologiska/naturliga men i lite olika prisklasser och olika märken bla. Urtekram, Rosenserien, Faith in nature, Weleda, John Masters Organic mfl..
   Funderar på att göra ett eget schampo faktiskt, kanske kommer upp på bloggen efter jul .)
   Ha det så bra!
   /Evelina

   Radera
  2. Jag använder Maria Åkerbergs schampo och balsam sedan ett halvår tillbaka och jag är jättenöjd! Det tog ett tag innan jag kom på hur jag skulle använda det men nu känns det toppen, bra att använda produkter som inte innehåller en massa skräp :) Att det är svensktillverkat känns också som ett plus!

   Radera
  3. Tack för att du delar med dig! :)
   Maria Åkerbergs hårprodukter har jag faktiskt inte provat ännu!
   /Evelina

   Radera
 5. Låter som ett riktigt toppenrecept, mums!

  SvaraRadera
 6. Jättehärlig blogg!
  Hur mycket mandelmjöl i pepparkakorna? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så kul att du tycker det! :)
   Mängden står i receptet :) 2 dl.
   /Evelina

   Radera