2014-12-19

Några blandade bilder från telefonen och lite mer Julgodis!


Då jag allt som oftast har med mig min kära kamera på axeln så fotograferar jag sällan med min mobil. Fick ett ryck idag och satte ihop ett litet kollage av bilder från telefonen som jag gillar!

Om ni inte redan fått nog av julgodis så kommer här ytterligare ett recept! Den här hemmagjorda chokladen är inte alls så söt och får sin smak och sötma från vanilj, kanel, kardemumma och lite honung.
Jag var så ivrig med att få chokladen att stelna så den fick åka in i frysen, därav de lite frostiga chokladbitarna. Rekommenderar att låta dem stelna i kylen istället :) Eller ännu bättre, utomhus.

Ungefärligt recept på hemmagjord Choklad!


40 g Kakaosmör / 1 msk Kokosolja / 1/2 - 3/4 msk Honung / 1 tsk Kanel / 1 krm Äkta Vaniljpulver / 1/2 krm Havssalt/Himalayasalt / 3-4 msk Kakao / 1 msk Mandelmjöl / 1 kaps Kardemumma (mortla kärnorna).

Smält först Kakaosmör och Kokosolja över vattenbad. Vispa därefter i Honung, Kryddor, Kakao och Mandelmjöl.
Häll upp chokladen i små formar. Rör i smeten medan du häller upp så att kryddor och honung blandas jämnt i varje form.
Jag toppade min choklad med Lingon som jag torkade i somras samt hackade Mandlar.
Låt sedan chokladen stå i kylen tills den stelnat. Förvara svalt.

Fler godistips hittar ni under kategorin som heter just Godis! Lingonremmarna är ju ett supergott alternativ till det traditionella julgodiset tillexempel.

7 kommentarer:

  1. Svar
    1. Härlig att höra :)
      Ja..jag kan ärligt säga att de redan är uppätna!! Blir till att göra mer julgodis idag :)
      /Evelina

      Radera
  2. Nu har jag inget kakaosmör hemma annars hade jag gjort en omgång, det kan inte bli annat än gott. Bra att du påminde om remmarna, hade totalt glömt bort dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Typiskt :) Men du kan använda enbart kokosolja också om du följer det här receptet:
      http://www.evelinasekologiska.se/2014/08/skorda-amarantfron-hopi-red-dye.html
      /Evelina

      Radera
  3. Hej,

    Kan de bevaras i rumstempratur?

    /Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kylen är bäst! :) Annars kan de lätt smälta.
      /Evelina

      Radera