2014-12-18

Förvaringstips till matsäcken! Mina favoriter till utflykten/resan!


I det här inlägget kommer jag att tipsa om några av mina favoriter att förvara mat och dryck i på utflykten/resan. Plastfritt och giftfritt såklart!

Första tipset är den här matlådan i rostfritt stål som har två stycken fack. Med två fack är det ju perfekt om man som jag både vill ha med apelsinklyftor, nötter, frön och torkad frukt i samma låda!
Läs mer om matlådan HÄR.

Bee´s Wrap! Istället för plastfolie är det väldigt smidigt med de här bivaxarken. Jag brukar ibland för säkerhets skull knyta ett snöre runt själva paketet. Dessutom blir det riktigt fint!
Bee´s wrap passar bra att exempelvis linda in mackan i istället för plastfolie. Arken finns i flera olika storlekar.
Läs mer om Bee´s Wrap HÄR.

Detta låg inuti mitt Bee´s wrap-paket! Riskakor med mandelsmör och avokado. Mättande och gott!
Riskakor är himla lämpligt om det inte finns bröd hemma. Annars kan jag tipsa om att baka mitt favoritbröd Teffmjölsfrallor, se receptet HÄR.Ett måste på utflykten eller resan är ju vatten! Den här flaskan i glas och medicinskt silikon rymmer 650 ml. Ett stort plus är att den är väldigt tålig.
Läs mer om flaskan HÄR.


Att öppna en termos med rykande te eller kaffe när det är kallt ute är magiskt. Ett tips är att värma osötad äppeljuice tillsammans med riven ingefära. Passar väldigt bra på skogsutflykten!
Termosen är gjord i rostfritt stål, läs mer om den HÄR.


Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & LOVeLLY.se

4 kommentarer:

 1. Åh jag bara älskar din blogg och dina recept. Jag hoppas nu kunna få lite hjälp.. Jag köpte hem råvaror att göra dina läppbalsam och har försökt och försökt med att droppa i eteriska oljor så att de doftar gott men, det vill sig inte. Jag kokar upp allt utan den eteriska oljan i ett vattenbad sedan provar jag att låta den stå tills den svalnat lite vart efter jag häller i dropparna, men när jag då ska ha i det i pyttsar så vill det sig inte utan blir bara stenhårt och får jag i dem i burkarna så doftar det ändå inget.. Jag är så frustrerad.. Ska jag efter att ha tagit av pyttsen med oljorna ifrån vattenbadet hälla i dem direkt i burkarna och sen droppa i några droppar eteriska olja? Eller tar jag förlite tro? Jag vill så gärna göra små fina julklappar. Hoppas du har några tips på vad som kan vara fel. Kram och tack för så fin blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla snälla du!
   Vad kul att du provat läppbalsamet men tråkigt att det inte doftar.
   Receptet till det läppbalsamet ger ganska hård konsistens. Så jag förstår om det bli klurigt att pytsa i burkar när det stelnat!
   De eteriska oljorna bör alltid droppas i när produkten som tillverkas har svalnat av.
   Du kan alltid prova att droppa i någon droppe apelsin extra. Annars kommer mitt nästa tips: Smält om det färdiga läppbalsamet och blanda i 1/4 dl extra mandelolja eller 1/2 dl för ännu krämigare läppbalsam. Låt svalna av och se om du då enklare kan pytsa i eterisk olja när det svalnat av.
   För mig doftar läppbalsamet då jag följt receptet men det kan ju såklart bli olika resultat.
   Tänk på att de eteriska oljorna "mognar" fram ibland så droppa inte i för mycket eterisk olja.
   Stort lycka till och hör bara av dig igen om du funderar på något!
   Kram
   /Evelina

   Radera
 2. Vilken fin och härlig blogg du har, underbara bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad himla roligt att höra :)
   Trevlig helg!
   /Evelina

   Radera