2014-11-13

Saffranskaka med Kokosgrädde & Lingon


Saffranskaka med Kokosgrädde & Lingon
(Glutenfri)

4 st Ägg / 2 dl Kokossocker / 1 dl Mandelmjöl / 1 dl Majsmjöl / 0,5 dl Potatismjöl / 1 tsk Bakpulver / 0,5 g Saffran

Form med löstagbara kanter i ca 22 cm i diameter / Smör eller Kokosolja / Skalade Sesamfrön / Lingon / Kokosgrädde eller vanlig Grädde

Vispa ägg och kokossocker fluffigt med elvisp i ca 5 - 10 min. Blanda sedan de torra ingredienserna i en egen skål. Vänd därefter ned vispat ägg & socker i mjölblandningen.
Smörj en form rikligt med smör eller kokosolja och "bröa" med sesamfrön.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min. Låt sedan kakan svalna.
När kakan svalnat är det dags för topping! Vispa grädde eller kokosgrädde.
Kokosgrädden gör du genom att ta det feta lagret från en förpackning kokosmjölk och vispa fluffigt.
Toppa sedan med Lingon!

Tips! Smaksätt gärna kokosgrädden med lite Äkta vaniljpulver och/eller rivet Citronskal + lite citronsaft. För en mindre söt kaka kan du ta 1 1/2 dl Kokossocker istället för 2 dl.

Psst! Ni har väl inte missat att bloggen flyttat?
http://evelinasekologiska.femina.se/

6 kommentarer:

  1. Åh men gud vad fantastiskt gott!


    //hundredkitchenstories.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja!! Sådan lyxig kaka. Den går ju att variera massor också med olika smaksättningar.
      /Evelina

      Radera
  2. Men vart är receptet? Är de jag som inte hittar det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Receptet ser du under bilden :)
      /Evelina

      Radera
  3. Hej! Tänkte försöka mig på denna men ser inte att det står hur varm ugnen ska vara och hur länge den ska vara inne?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Så roligt!
      Det står i mitten av receptet :) Skriver ut det här med: "Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min. Låt sedan kakan svalna."
      Lycka till!
      /Evelina

      Radera