![]() |
Lingon & Äpple, en utmärkt kombination! Den här glöggen får lite syrlighet från lingon som dessutom ger en fin färg. Lingon & Äppelglögg 1 liter osötad Äppeljuice eller Äpplen pressade i råsaftcentrifug 2 dl Lingon 12 st Kryddnejlikor 1 Kanelstång 1 st Stjärnanis 1/2 Vaniljstång (dela och skrapa ur) 1 tsk Torkad Ingefära (eller färsk, riven) Häll alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under lock i ca 40 min, gärna lite längre. Sila sedan och häll upp i rena flaskor eller tillbaka i kastrullen. Tips! Servera Fröpepparkakorna, ost, nötter och torkad frukt till. Läs om julkryddornas fina hälsoegenskaper HÄR. |
2014-11-23
Lingon & Äppelglögg
Etiketter:
Dryck,
Ekologisk Glögg,
Ekologiska kryddor,
Ekologiskt,
Evelinas Ekologiska,
Hemmagjord glögg,
Jul,
Juldryck,
Lingonglögg,
Samarbeten,
Sockerfri glögg,
Äppelglögg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ett smart knep som sparar lite disk att lägga alla kryddorna i en liten påse av muslinduk och bara att stoppa i kastrullen. Antingen fiskar man bara upp den sen eller så låter man den ligga och dra och ge ännu mer julig smak. Bra bas till glögg är också sommarens svartvinbärssaft och okryddad fungerar det också perfekt till barnen.
SvaraRaderaHej!
RaderaTack för tipset, smart! Att komma undan disk är alltid skönt också :)
Ja, svartvinbärsglögg är en klassiker :) Gott!
/Evelina
Vad häftigt att göra sin egen glögg! Perfekt nu när advent börjar närma sig :)
SvaraRaderaJa det är så gott att göra en glögg som inte är sådär sötsliskig :)
RaderaMmm, perfekt syssla till advent!
/Evelina
Den blev verkligen supergod och populär här hemma! Tack för receptet, kommer definitivt göras igen, väldigt snart :)
SvaraRaderaOh, så kul att höra! :) Underbart ju!
RaderaJag ska göra äppelglögg ikväll och äta pepparkakor till, mums!
/Evelina
Åh, vilken härlig idé att gör sin egen glögg! Det måste jag bara prova :) ser jättegott ut!! Väldigt fin blogg dessutom!
SvaraRaderaHej!
RaderaJa, det är ju superenkelt dessutom :) Sköter sig själv där på spisen sedan är det bara att sila och avnjuta den varm eller kall.
Tusen tack :)
/Evelina