2014-11-22

Adventsljusstake

Nu är adventsljusstaken på plats! Bivaxljusen har jag gjutit i olika behållare. Jag göt bland annat ett ljus i en kryddburk i något plåtmaterial som jag hittade längst bak i skafferiet. När ljuset stelnat så satte jag in det frysen ett tag, på så vis blev det lite lättare att få ut det sedan.
När alla fyra ljus stelnat så satte jag bivaxljusen på en bricka. Brickan är ett loppisfynd som annars passar utmärkt som kakfat.
Sedan är det bara att lägga på lite grankvistar, torkade apelsinskivor, torkade rönnbär, stjärnanis och något fint snöre, klart!

8 kommentarer:

 1. Åh, vad fint och vilka underbara bilder.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fint du gjort! Spännande med ljusen också. Perfekt inför december månad :)
  /Sandra
  www.pottanggard.blogspot

  SvaraRadera
 3. Hej, tack för en inspirerande blogg med superbra tips! Jag har en fråga angående bivaxljusen, hur mycket bivax går det åt ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack så mycket!
   Oj, det går åt en hel del..:) Rekommenderar också att ha vaxet i en form som det får brinna i. Gjutna ljus har en förmåga att flyta ut något.
   Tyvärr har jag inget svar på hur mycket det går åt då jag själv inte vägt upp utan gått på känsla..Sedan har jag smält mer om det behövts. Så börja med att höfta lite och lägg i mer när du ser på ett ungefär hur mycket det blir!
   Lycka till!
   /Evelina
   /Evelina

   Radera