2014-10-13

Varm, Kryddig Choklad med Kokosgrädde


Kryddig och Värmande Choklad med mycket Kokosgrädde! Sitter fint efter en lång promenad, till frukosten eller att sörpla på medan du ha seriemaraton. Den kryddiga smaken får Chokladen bla från Ekologisk Kryddnejlika & Ekologisk hel Kardemumma från Kryddtorget.se.

Kryddig Varm Choklad - 2 Koppar
: 5 dl Vatten, 2-3 kapslar Kardemumma, 6 st hela Nejlikor, 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 3-4 msk Kakao (eller mer efter behag, smaka av), Rivet skal från 1/2 Apelsin, Honung/Agave, Kokosgrädde.

Krossa Kardemummakapslarna i en mortel och mortla sedan fröna grovt tillsammans med Nejlikorna. Häll sedan Vatten, Kryddor, Kakao & Apelsinskal i en kastrull och låt sjuda i 2-3 minuter. Vispa under tiden upp Kokosgrädden. Ta det tjocka lagret från en förpackning Kokosmjölk och vispa fluffig med en visp/elvisp.
När den varma chokladen fått sjuda är det bara att sila av kryddorna och hälla upp i koppar. Söta därefter med valfri sötning efter tycke och smak och toppa med rikligt med Kokosgrädde.


Till Chokladen åt vi Saffransbröd med Smör & Honung på (recept kommer snart). Annars kan jag också rekommendera Frukostfrallor, Muffinsbröd eller Yoghurtbröd med Lingon & Rödbeta

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget

2 kommentarer:

  1. Åh du har så fantastiskt fina bilder!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du :) Jättekul att höra!
      Trevlig helg!
      /Evelina

      Radera