2014-10-20

På sistone

Ännu tillåter vädret att jag kan gå runt i min favoritjacka som en gång tillhört min kära mormor. Med en varm tröja under och en halsduk runt halsen funkar det fint på höstpromenaden.

Den här knallgröna mossan fotograferade jag på en skogsutflykt nyligen. Den absolut grönaste och vackraste jag sett.

Annars är mina dagar späckade med olika fotouppdrag just nu och ett hemligt projekt (!) Så himla roligt alltihopa! Dock kan det innebära att det blir lite färre inlägg på bloggen då och då men det lovar jag att ta igen sedan :)
Om ni har önskemål på inlägg som ni vill se här på bloggen så är det bara att skriva i en kommentar nedan, alltid så roligt att höra och få tips.

Tips! Mixa samman ett "koncentrat" av Spirulina, Bär och Frukter och frys in. Jag mixade Spirulina med Blåbär, Äpple & Citron. Ta fram direkt på morgonen och låt tina i lite vatten eller apelsinjuice medan du gör dig klar. Enkelt om det inte finns tid att mixa och diska ibland. Apropå Spirulina så måste ni kolla in syrrans Smoothie med den häftigaste färgen!

Rönnbären har torkat på sin tråd och jag älskar den Rönnbärsröda färgen. Förra året använde jag de torkade bären mycket som toppingar på Smoothies, Gröt & Bakverk, även i Choklad. I år har jag gjort Rönnbär & Nypon-Remmar för första gången och funderar lite på vad jag mer ska hitta på för gott med bären, spännande.

Den här tiden på året går det åt mycket ljus. Vi tänder ofta ljus både på morgonen när vi äter frukost och på eftermiddagen och kvällen när det mörknat ute. Levande ljus är något av det mysigaste som finns tycker jag.

Tänk på att vanliga raka stearinljus är mer miljösnälla (100% stearin och svanenmärkta). Om man som jag också vill tända värmeljus så är det viktigt att återvinna aluminiumkoppen i metallåtervinningen. Viktigt dock är att separera den lilla metallbiten som håller i veken först och sedan slänga både i metall. Tyvärr är också många värmeljus gjorda av paraffin som inte alls är miljösnällt. Så köp inte de billiga storpacken med värmeljus utan leta de som är gjorda av 100% stearin och gärna Svanenmärkta.

14 kommentarer:

 1. Så fina och inspirerande bilder!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag lägger mina värmeljus i frysen så brinner de en timme längre :-) Lite spartips eftersom jag älskar att tända ljus på hösten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Wow, vilket bra tips! Inte hört om det tidigare :) Kanon ju!
   /Evelina

   Radera
 3. Vid förbränning bildas koldioxid oavsett paraffin eller stearin! Dock tillverkas paraffin av fossila bränslen medan stearin tillverkas av animalisk eller vegetabiliska fetter, vilket i sig är en anledning att välja stearin framför paraffin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för informationen! :)
   /Evelina

   Radera
 4. Lycka till med ditt fotoprojekt! Dina fina bilder tillför bloggen det lilla extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack snälla! Jättekul att höra :)
   /Evelina

   Radera
 5. Så härligt det ser ut på dina bilder! Inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så kul att du blir inspirerad, fantastiskt :)
   /Evelina

   Radera
 6. Jag brukar juldekorera med rönnbär på tråd. Fint i granen eller lite var som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, har också pyntat granen med Rönnbär: http://www.evelinasekologiska.se/2014/01/julpyntet-far-vara-kvar-ett-litet-tag.html
   Har även en rönnbärsgirland med pappersbollar som kommer upp på bloggen strax :) Så kul med pyssel! Allra helst med de vackra rönnbären.
   Tack för din kommentar <3
   /Evelina

   Radera
 7. Jag såg att du gärna ville ha tips om vad du ska skriva om i bloggen. Jag skulle gärna vilja ha tips om hemmakurer/naturläkemedel mot förkylning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, tack det är alltid välkommet :) Så roligt med tips!
   Tack, det vore superkul att skriva om på bloggen :)
   /Evelina

   Radera