2014-10-13

Chokladkaka med Kanelkolasås!


Det här med att se höstrusket utanför fönstret, ha en chokladkaka i ugnen och känna doften av kanelkolasås, det gillar jag!

I köket finns en sådan värme och trygghet och att stå och röra i en bunke med kaksmet och försvinna iväg i tankarna är så skönt.

Jag älskar att experimentera med olika bakverk men det är rätt skönt att använda sig av en kakmix ibland också. Såklart för att den är Ekologisk & Glutenfri och sådär perfekt chokladig och saftig. Jag pratar alltså om Ewalies Ekologiska & Glutenfria Browniemix.


Jag följde helt enkelt anvisningarna på Browniemixen och gräddade sedan Chokladkakan i en form med löstagbara kanter. Medan kakan gräddades kokade jag ihop kolasåsen.


Kolasås med Kanel: 1 1/2 dl av det Feta lagret Kokosmjölk / 1 1/2 dl Kokossocker / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver / Några nypor Havssalt (smaka av tills du får den saltmängd du gillar) & 1/4 - 1/2 tsk Kanel.

Blanda Kokosmjölk, Kokossocker och Vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan koka ihop och låt sjuda under omröring. Efter några minuter börjar Kolasåsen tjockna. Dra då av kastrullen från värmen och låt den svalna. När kolasåsen svalnat blandar du i Kanelen och Salt efter behag.
Häll kolasåsen över kakan innan servering och toppa med syrliga Lingon. Jag gjorde även ett mönster i Kolasåsen med lite Kokosmjölk som jag sedan drog runt försiktigt med en sked.

Kolasåsen brukar jag annars ha till glass också, läs mer HÄR.


Jag har tidigare bakat några olika sorters bakverk med Ewalies Browniemix, bland annat: Veganska Browniemuffins, Chokladtårta med Bärmousse & Rosenblad & Brownies med Avokadoglass & Hallonsås.

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

4 kommentarer:

 1. Men åh, gud, den ser helt MAGISK ut! Får man komma över på en bit? Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Så kul att höra :) Den chokladkakan går inte av för hackor!
   /Evelina

   Radera
 2. Oj jag vill ha en bit till mitt kaffe nu tack :). Ser smarrig ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulliga Anna, tack :) Den gick åt lite väl fort må jag säga...
   /Evelina

   Radera