2014-10-24

Bröd med smak av Saffran!


Jag älskar smaken och doften av Saffran och använder gärna denna fantastiska krydda både i bakverk, matlagning och drycker.

Visste ni förresten att Saffran verkar lugnande, kan hjälpa vid oro och nedstämdhet, är kramplösande och har historiskt använts som afrodisiakum.

Att baka matbröd med Saffran är riktigt gott. Det enda pålägg som behövs sedan är smör och honung, smakar fantastiskt tillsammans. Drick en stor kopp te eller varm choklad till.

Jag bakade detta himmelska bröd med en Ekologisk & Glutenfri Brödmix från Ewalie. Brödmixen behöver bara blandas med 6 dl vanlig eller vegetabilisk Yoghurt, 0,5 g Saffran och 1 Rivet Äpple. Grädda i brödform i ugnen och sedan får du ett stort och saftigt bröd. Läs mer om Brödmixen HÄR och hitta köpställen HÄR.

Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

5 kommentarer:

 1. Saffran är en av mina favvokryddor. Jag har länge tänkt krydda mina bröd med det, men det har ännu inte blivit av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, det är ju magiskt gott :) Kan rekommendera starkt att ha en påse saffran i brödsmeten :) Mums!
   /Evelina

   Radera
 2. Asså ser magiskt gott ut! Måste nog ta och prova den där brödmixen nån gång. Alla bröd du har bakat på den ser vansinnigt smarriga ut :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack Agnes! Ja, farligt gott!!
   /Evelina

   Radera
 3. Upptäckten av din och din systers blogg är en ren förtjänst för stadens hälsobutik :) Jag är helt såld på era recept. Jag är lite granna bevandrad i den ekologiska myllan, men era recept är i en klass för sig. Det är numer aha-upplevelser i köket :) Vad får ni allt ifrån?

  SvaraRadera