2014-10-02

Älskade Ringblomssalva!

Ringblomssalva är så läkande att det nästan syns med blotta ögat och gör dessutom huden så underbart mjuk och fin.
Efter att mina systrar fått små provburkar med salvan jag gjorde i somras (HÄR) ville de absolut ha en egen burk. För har man väl provat Ringblomssalvan så vill man inte vara utan den!
För 2 veckor sedan satte jag igång att göra en ny Ringblomsolja, skriver mer om hemmagjord Ringblomsolja HÄR.
Tänk på att sila oljan noga från Ringblomsbladen, sila dem gärna genom t ex ett glesvävt tyg efter att du silat bort blommorna första gången.


Jag vet att jag skrivit om Ringblommans otroliga egenskaper flera gånger nu men här kommer lite snabb information igen:
Ringblomman är bland annat Bakteriedödande, Antiinflammatorisk, Sårläkande, Lugnande och Sammandragande. Passar bra till känslig och irriterad hud. Läs mer om dess egenskaper HÄR.
Salvan gjorde jag nästan likadant som förra gången men jag tog bort några gram Bivax för att få en mjukare konsistens. Inte mycket, bara lite grann för att ge den där konsistensskillnaden. Jag som använder Ringblomssalvan mycket i ansiktet tycker att det känns skönt med en mjukare salva.

Jag klippte ut cirklar i papper som jag limmade ovanpå locken. De blir så mycket finare då och speciellt roligt när man ska ge bort dem.
Hemmagjord Salva eller Hudkräm är förresten en jättebra present eller julklapp. Fler tips hittar ni under kategorin Hemmagjord Hudvård.

Receptet på Ringblomssalvan hittar ni HÄR.

2 kommentarer:

 1. Hej Evelina!
  Funkar det att köpa ringblommor i affär för att göra oljan och salvan? Eller blir det superdyrt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Torkade ringblommor brukar inte vara så dyrt har jag för mig! Har läst att det ska fungera med torkade blommor också :) Har inte provat själv dock.
   Lycka till!
   /Evelina

   Radera