2014-09-22

Torkade Färgsprakande Skatter!

En del av sommarens skörd av Ringblomma, Lavendel och Chili har jag torkat och hällt upp i glasburkar. Enbär och Lingon har jag plockat i omgångar och torkat, läs mer via länkarna. 

I sommar har det ständigt varit något på gång i köket! Chili har torkats i mängder, färska Ringblommor och Lavendel har mortlats ner i Ansiktsmasker
, skålar med nyplockade Cocktailtomater har stått lite här och var, min första hemmagjorda Ringblomsolja fick stå i perfekt solljus och mogna till sig på köksbordet, i ugnen har det bakats krispiga Svartkålschips och ibland har också hela köket förvandlats till en fotostudio. Köket..Hemmets
Lavendel, Ringblomma & Lingon. Blommorna tänker jag bland annat använda i infusioner till Ansiktsmasker och Hudkrämer men även som lugnande Te eller i varm Nötmjölk. Perfekt nu när det blivit kallare ute! 
Lingonens beska framträder mer när de är torkade, så därför passar de perfekt i kombination med söt Choklad eller som topping på olika Bakverk.

Hej förresten alla nya läsare som hittat till bloggen! Så himla kul att ni blir fler och fler! Om ni enkelt vill hänga med på när nya inlägg läggs upp så går det ju fint att följa bloggen via Bloglovin. Evelinas Ekologiska finns såklart också på Facebook, Instagram och Pinterest.   

4 kommentarer:

 1. Kan man göra te på ringblomma tror du?
  Har en påse torkade blad hemma och känner mig lite lost...
  Bästa,
  Agnes

  SvaraRadera
 2. Hej! Yes, te kan du göra :) Snällt mot magen och så får du i dig lite nyttiga bitterämnen!
  /Evelina

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt sett att ta tillvara lite av sommaren på! Ljuvligt att titta på dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack! Det är så kul att pyssla med allt :) Snart kommer vintern och då blir de torkade växterna som skatter att ta fram i kylan och mörkret.
   Ha det så bra!
   /Evelina

   Radera