2014-09-29

Skogen, Kvällssol, Nypon, September

 I lördags gick vi på stigar och över broar, med gott fika i ryggsäcken och kvällssolen i ögonen. 

Jag passade på att plocka Nypon.

Promenerade i varma, sköna och ingådda skor och såg upp för de dåliga brädorna på broarna.

När lungorna fyllts med frisk skogsluft och vi häpet beundrat allt vackert så vips var det dags för fika! Vi slog oss ned på en sten med utsikt över sjön.

Kaffe i favoritkopparna och chokladbollar till (som inte kom med i bild). Chokladbollarna höftar jag alltid ihop och det blir olika ingredienser varje gång. Jag följer ett grundrecept ungefärligt och den här gången hade jag Havregryn, Kokosolja, Kakao, Honung, Havssalt, Vanilj och en skvätt starkt Kaffe. Mixa i hushållsassistent och smaka av tills du fått den sötma och kakaosmak du vill ha.

Kvällssolen värmde och stannade kvar länge där vi satt.

När kaffet var uppdrucket, alla chokladbollar uppätna och kylan började smyga sig på så begav vi oss hemåt.

Såg en ekorrsvans!
När solen börjar försvinna blir det så kallt, så vi skyndade sista biten och såg precis när solen gick ned innan vi kom hem till värmen.


Nyponen rensade jag från frön och gjorde nyponsoppa. Jag låter dem bara sjuda i lite vatten och mixar sedan ned lite honung. Annat som är gott att göra är Nyponshot eller att torka Nypon och sedan använda i Te eller blötlägga till Nyponsoppa.

4 kommentarer:

 1. Åh! Så fint :) Får man snälla fråga var detta är någonstans? Vill så hemskt gärna gå på alla de där broarna, har en förkärlek för sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så kul att höra! Säger inte mer än att det är i hälsingeskogarna ;)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
 2. Hej, fina bilder! Vad är det för märke/modell på skorna? Letar efter ett par evighetskängor att ha på vandring m.m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack!

   Jag köpte dem för flera år sedan..Märket är Roots. De har bla behövts limmats i sulan då den släppt och de har en ganska platt och ganska tunn sula. Sköna på höst/vårkanten men inte den bästa kvaliten..:)
   Ska ta och investera i ett par riktiga "evighetskängor" som kan följa med på många vandringar och utflykter samt håller fötterna riktigt varma.

   /Evelina

   Radera