2014-09-18

Rödbetsbiffar!

Rödbetsbiffar! Vackra, goda och enkla att sno ihop. Sedan går de ju dessutom att variera med olika tillbehör, såser och kryddningar. Jag åt Rödbetsbiffar med blandade Salladsblad, Tomater, Vitkål och ChiliMandelsmör.
Se recept på biffarna nedan!

Rödbetsbiffar ca 8 st
2 medelstora Rödbetor / 1 liten Rödlök /  2 dl kokta Kidneybönor / 1 dl Solroskärnor / 1 Ägg / 3/4 msk Dijonsenap / 3/4 - 1 tsk Herbes de Provence (Ekologisk kryddblandning) / 3/4 tsk oraffinerat finmalet Havssalt (smaka av och salta mer eller mindre efter smak) / Rivet skal från 1/2 liten Citron / 4 tsk Kikärtsmjöl / 1 msk Olivolja.


Börja med att först skala och hacka Rödbetorna samt hacka rödlöken fint. Lägg sedan alla ingredienser i en hushållsassistent/blender och mixa tills du fått en ganska jämn konsistens. Låt sedan smeten vila i kylen i ca en timme.
Ringla först lite Olivolja på bakplåtspappret så att biffarna inte fastnar. Sedan är det bara att börja forma biffar. Blöt händerna innan så fastnar inte smeten på händerna. Forma biffarna en och en och lägg dem direkt på det oljade bakplåtspappret. Strössla till sist lite Solroskärnor på varje biff och grädda på 175 grader i ca 20-25 min.


Jag mixade även ned lite bovetegröt i mina biffar och har du pulpa/fruktkött över efter juicepress så är det bara att blanda ned i smeten. Det är det bästa med biffar, inget behöver gå till spillo och det går lätt att göra en kylskåpsrensning med fina biffar som resultat.
Nuförtiden toppar jag nästan alla rätter med knallgrön, torkad Ekologisk Persilja. Gör vilken mat som helst vacker!

Herbes de Provence från Kryddtorget - den Ekologiska Kryddblandningen från Frankrike som ger Rödbetsbiffarna fantastisk smak! Innehåller Rosmarin, Timjan, Mejram, Basilika, Sommarkyndel och Dragon. Mer Ekologiska kryddor och kryddblandningar hittar du på Kryddtorget.se.
Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget

4 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut. Ska iväg och köpa närodlade färska grönsaker idag och rödbetor stod på min lista.Ska absolut testa dessa i helgen. Du har så mycket goda nya recept ska pressa mig massa härliga juicer också. Jag gör alltid egna örtsalter då jag odlar mycket kryddor är gott. Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad kul att höra :) Mums med eget örtsalt! Åh, ja pressade juicer är ju så himla fräscht och gott. Speciellt med närodlade ekogrönsaker :)
      /Evelina

      Radera
  2. O mums. har några röda betor här som måste ätas upp inom kort så nu vet jag vad jag ska ta mig till med dem. Tusen tack för tipset!

    SvaraRadera