2014-09-30

Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Nya Remmar! Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Riktigt fin kombination!
Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk.
Läs mer hur du går tillväga på grundreceptet Lingonremmar som finns HÄR.

10 kommentarer:

 1. Lakrits lät superspännande. Det ska jag prova. Kör du alltid raw? Jag kokade och passerade äpplena när jag hade de som bas men det kanske går lika bra att passera direkt. Kokade äpplena för att de inte skulle mörkna så mycket under torkningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Javisst! Jag hade Lakritsrotpulver i skafferiet som jag äntligen fick användning av :)
   Nej inte Raw då jag kör på 50 grader. Bären behöver inte kokas innan så därav mixar jag dem bara som de är. Äpplen kan nog vara bra att koka innan som du säger :) Blir nog mer lättarbetat då också.
   Ha det så bra!
   /Evelina

   Radera
 2. jag har just nu llingonremmar i ugnen efter ditt tips, hoppas dom blir goda :) nästa gång blir det nog hallon/lakrits :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Berätta gärna vad du tyckte sedan :)
   Hallon/Lakrits låter ju galet gott!
   /Evelina

   Radera
 3. Svar
  1. Tack snälla du, lovar att de var det också..Tog slut ganska fort..:D
   /Evelina

   Radera
 4. Detta måste jag pröva!! Låter helt sanslöst gott. Är ett stort salt-lakrits fan och behöver hitta lite bättre nyttiga alternativ. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du ska göra remmarna :) De är kanongoda!
   Prova dig fram med hur mycket lakritsrotpulver och salt du vill ha, mängderna går både att öka och minska :)
   /Evelina

   Radera
 5. Hej! Nu har jag gjort nypon, rönnbär och lingonremmar ju goda som helst! Tog 8 timmar för mig men väl värt väntan :) Och idag är det ju lördag så passar perfekt till kvällsmyset :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att höra! :D Så kul!
   /Evelina

   Radera