2014-09-23

LINGONREMMAR!

Tänk vad lätt det är att göra egna, syrliga och sega Bärremmar! Det enda som behövs är Lingon och Honung (eller Agave) och ev lite Äkta vaniljpulver.

Jag tinade ca 4 dl Lingon och mixade med ca 2 msk Honung (smaka av och blanda i mer om du vill ha sötare) och 1/4 tsk Äkta vaniljpulver. Mixa till en slät smet med stavmixer eller i blender. Sätt sedan ugnen på 50 grader.
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Tips är att smörja bakplåtspappret med lite kokosolja innan så lossnar remmarna lättare sedan.
När du brett ut smeten i ett jämnt lager över bakplåtspappret så är det bara att skjutsa in plåten i ugnen. Låt sedan stå och torka i några timmar. Det kan ta olika lång tid för smeten att torka/stelna från ugn till ugn, öppna luckan ibland och känn efter. Det kan ta upp till 8 timmar så se till att sätta igång ganska tidigt på dagen (mina remmar blev klara efter ca 5-6 timmar).

När lingonsmeten stelnat/torkat är det dags att ta ut plåten och klippa remma! Lossa först försiktigt i kanterna och klipp sedan remmar i den längd och bredd du vill ha dem.
Om remmarna hunnit bli lite krispiga i kanterna i ugnen så är det bara att lägga dem i en burk med lock ett tag så blir de mjuka och sega igen!

Lingonremmarna går att variera med olika smaksättningar också, så prova dig fram med att blanda i lite kanel, citronskal eller ingefära.

18 kommentarer:

  1. Aou vad gott! Har gjort liknande remmar men med hallon och blåbär. Lingon blir nästa projekt!
    www.avocadobaby.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa! Älskar verkligen lingonsmaken :) Hallon och Blåbär låter som drömmen!
      Ha det så bra!
      /Evelina

      Radera
  2. Asså SÅ pass bra idé! Älskar såna där sura godisremmar, men älskar mindre alla blåsor på tungan de orsakar. Med lite citronsaft borde en ju hur lätt som helst kunna göra massa olika sorters frukt och bär-remmar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Agnes! :)
      Ja citronsaft och citronskal borde ge riktigt syrlig och god smak! Remmarna får ju verkligen sådär seg och härlig godiskonsistens också!!
      Ha det fint!
      /Evelina

      Radera
  3. Så gjorde jag med mina tranbär rullade ihop och la i en glasburk så tjusigt. Blev lite lilaröda. De torkade ju aldrig hela är så tjockt skal på dem. Måste prova med lingon också. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad kul! Spännande med tranbärssmak också :) Javisst blir det tjusigt med rullarna!
      Ha det så bra!
      /Evelina

      Radera
  4. Vilket roligt recept och bilderna, bara dessa gör ju att man absolut måste kila hem och sätta på ugnen :)) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tusen tack så glad jag blir :) Jamen gör så tycker jag! Superenkelt att sno ihop (tar ju tid i ugnen iofs men resten går snabbt).
      Ha en fin torsdag!
      /Evelina

      Radera
  5. Lingonremmar har jag inte provat än. Tack för tips och vackra bilder. Bärremmar är genialiskt tycker jag, så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Lingon används nog inte lika ofta som andra bär, så därför är det kul att använda sig av dem :) De har en underbar smak tycker jag!
      Javisst är bärremmar ett så himla bra påhitt!
      Ha det så fint!
      /Evelina

      Radera
  6. Lingon var en ny idé. Jag har gjort äpple blandat med havtorn, hallon och blåbär tidigare. Beroendeframkallande. Äpplena kokade och passerade jag först.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vilken god kombo! Kan hålla med om att det är svårt att sluta äta...hehe. Men det gör ju inte så mycket! Bara bra grejer :)
      Ha det så bra!
      /Evelina

      Radera
  7. Mina har nu varit i ugnen i ca 7h och jag har ökat temperaturen till 100 grader, men de torkar inte :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Så tråkigt! Det låter mystiskt! Har ingen aning om vad det kan bero på?!
      /Evelina

      Radera
    2. ville bara säga att även mina tog oerthört lång tid. Jag satte in dem i ugnen på 50 grader halv fyra på eftermiddagen och tog ut dem morgonen därpå kl 7 så 15h drygt. Men SÅ goda de blev!!Jag har märkt av många recept(på allt möjligt) tidigare att olika ugnar beter sig väldigt olika. Jag försöker lära mig att känna av när de är färdiga istället för att gå efter tid, även om det kan vara bra med ett mått på en ungefärlig tid! Hoppas du höll ut och fick smaka på dem! :)

      Radera
    3. Hej!
      Ojdå, det var värst! Beror nog på olika ugnar då skulle jag tro...Men tur att du hade tålamod att vänta på dem :) De är värda tiden alla gånger!
      Tack för din kommentar!
      /Evelina

      Radera
  8. Hej Evelina!
    Vilket underbart recept, funderar på att göra dessa i julklapp men undrar hur länge de håller?

    /Victoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Oh! Sådan fin julklapp!! :)
      Hmm..de bör hålla ett bra tag kan jag tycka..Gör dem så nära inpå jul som möjligt för säkerhets skull. Jag har ätit upp mina så fort så har inte koll på hållbarhet ännu ;)
      /Evelina

      Radera