2014-09-27

Kikärtspannkakor med Lingongrädde

Kikärtspannkakor är mättande och goda, passar både till frukost eller som lättare lunch.
Då vi äter lite mjölkprodukter hemma hos oss så går sällan en hel förpackning grädde åt, så mitt tips är att frysa in den istället för att den står i kylen och blir dålig. Tina sedan upp och rör ned lite Lingon eller andra Bär, Äkta vaniljpulver och ev sötning som Honung eller Agave. Blir jättegott till pannkakorna!

Recept Kikärtspannkakor: 2 1/4 dl Kikärtsmjöl / 1 tsk Fiberhusk / 2 krm salt / 1 tsk Bakpulver / 3 Ägg / 5 dl Valfri mjölk (jag tog havremjölk), 1 msk Honung/Agave, Kokosolja till stekningen.
Blanda ihop Kikärtsmjöl, Fiberhusk, Salt och Bakpulver och vispa i hälften av mjölken. Vispa ned äggen, honungen och därefter resten av mjölken. Smeten ska bli slät och klumpfri!
Låt smeten stå och svälla i ca 15-20 min och stek sedan i kokosolja.

Andra toppingtips är Bananglass och Tahini eller Blåbärssylt och Hasselnötssmör!

Lägg märke till den gulliga Chilin till vänster i bild som vuxit sig helt böjd :) Önskar er en finfin lördag!

4 kommentarer:

  1. å vad gott det lät med kikärtspannkakor, det ska jag prova att laga! Sist jag gjorde pannkakor var det på bovetemjöl det blev också gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst, så goda och mättande :) Mmm Bovetepannkakor är också supergott!
      /Evelina

      Radera
  2. Vilket vackert mönster med svanarna! Är det en servett? Går den att köpa någonstans?
    Tack för att du inspirerar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja visst är det! Det är en gammal poesibok som jag tror är ärvd efter min morfar :)
      Ha det så bra!
      /Evelina

      Radera