2014-09-02

Höstsemester i Skåne, del 1

Trots att det varit ovanligt tyst i några dagar på bloggen så har det vällt in fina kommentarer från er! Så tacksam, peppad och glad för det!
Anledningen till det lilla blogguppehållet är helt enkelt att vi varit på en minisemester i Skåne. Så i torsdags satte vi oss på tåget mot Malmö kl 03.30 för att hälsa på min pojkväns familj och vänner.

Resan dit tar ca 7-8 timmar så det gäller att sysselsätta sig. Rita vikgubbar, läsa Kupé, fika och se ut genom tågfönstret till exempel.

När vi äntligen kom fram tog jag och Fredrik en promenad i Pildammsparken! Trots hösten som smugit sig på så var det just där och då som vilken sommardag som helst.

Vi följde med och hämtade en cool kille på dagis för att fika i Slottsträdgården.
Galet så vackert och lummigt det är där! På Slottsträdgårdens Café finns mycket Ekologiskt samt även Glutenfritt fika. Jag tog Espresso och Chokladboll, den minsta i sällskapet åt Eko-Mjukglass.

Vi promenerade runt och tittade på allt fint. Hittade bland annat en sprickfärdig kastanj.

Tittade på ökenrabatten där det fanns kaktusar och fina blommor.

Fredagen började med fint väder och promenerande mot ett Café som vi spanat in.

Först lite mer parkutforskande. Sagolik gång mellan två häckar.

Vi såg också en stor Häger högt uppe i en pil! Den satt där och putsade sig och såg riktig ståtlig ut.

Efter att ha promenerat runt så var det äntligen dags att fika på Chez Madame! Ett Vegetarikst/Veganskt Ekocafé där det även går att fika Glutenfritt. Jag åt en fantastiskt god Fröknäckemacka med Bönröra, Ruccola och Avokado samt sörplade i mig Spirulinajuice. Efteråt blev det en Espresso och en smarrig, tunn Chokladkaka med nötter och Gula russin.

Alldeles rätt över gatan ligger också Sorgenfri Secondhand! Där går det spendera timmar genom att rota runt bland allt som finns (finns massor). Vi hade inte riktigt den tiden så efter att ha fyndat en skjorta så promenerade vi vidare.

Förbi ett skyltfönster där en katt låg och spanade ovanpå disken. Så gullig!

Efter två dagar i Malmö med promenader i stan, fika och middagar så begav vi oss till Fredriks familjs sommarstuga.
Trädgården var vackert höstig och gick i färgerna mörkgrönt, rött, orange och gult.

Vi åt middag i växthuset med regnet smattrande mot taket.
När det blivit mörkt ute tändes ljusen i takkronan. Att sitta i ett växthus med tända ljus och regnsmatter mot taket kan vara bland det mysigaste som finns!
När kylan började krypa sig på så flyttade vi in stugan och åt äppelpaj.
Nästa dag åkte vi till Mandelmanns trädgårdar och tittade på en massa fint, åt en tallrik med allt gott de odlar själva samt klappade en hel del söta katter och kattungar. Det tar vi i ett eget inlägg, del 2 helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar