2014-09-12

Gör ditt egna Miljösnälla Fönsterputsmedel - Lätt som en plätt!

Det är något med nya årstider och kanske speciellt hösten som gör att jag vill städa, rensa undan och göra fint hemma. Så igår eftermiddag satte jag igång peppig musik och putsade fönstren, städade köket, skafferiet, dammade, rensade undan och flyttade om. Helt plötsligt var klockan 19.30 och jag helt matt men så himla nöjd. Det känns som om det sprider sig ett lugn hemma när allt är rent, på sin plats, nya stearinljus i alla ljusstakar, blommorna plockade från torra blad och blommor. Jag brukar droppa lite eteriska oljor i moppvattnet också, doftar så fräscht och gott! Igår hade jag några droppar Tallbarr, Lavendel och Pepparmynta i. 
Lite smårörigt kommer det alltid att vara hemma men det är just så jag vill ha det, hemtrevligt.
Jag gjorde eget Miljösnällt och Giftfritt fönsterputsmedel genom att blanda 2 dl vatten och 2 dl Ättika 12%  med 1 droppe miljömärkt diskmedel.
Spraya jämnt över hela fönstret, gnugga med en svamp och skrapa bort med fönsterskrapa. Torka kanterna med en trasa/handduk/tygbit. Klart! Blir ett fantastiskt fint resultat.

Fler tips hittar ni under kategorin Giftfritt Hem.

3 kommentarer:

 1. Har ganska nyligen hittat hit till din blogg, vilket jag är mycket glad över :) så otroligt inspirerande och rolig att läsa! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittat hit! Glädjer mig att du hittar inspiration, just vad jag hoppas och vill :)
   Ha det toppen!
   /Evelina

   Radera
 2. Hej! Jag undrar vad du tycker om såpa som rengöringsmedel? T.ex. Grumme citron såpa.

  Tack för en härlig blogg - nyss hittat hit.

  /Maria

  SvaraRadera