2014-09-08

Browniemuffins med Blåbär! (Fria från Gluten/Mjölk/Ägg)

Jag gillar att prova nya varianter på bakverk jag tycker om! Jag varierar gärna med att baka med kokosolja istället för smör och med linfrö och banan istället för ägg ibland. Min stora favorit när det kommer till Brownies/Kladdkaka är Ewalies Browniemix.

Mixen är Glutenfri & Ekologisk och innehåller bland annat
Fullkornsrismjöl, Rårörsocker, Chokladflingor, Kakaopulver & Fullkornshirsmjöl.

Jag har skrivit om Browniemixen förut och skriver med glädje om den igen, speciellt när den går att göra även Mjölk & Ägg-fri. Läs mer om var du kan köpa mixen HÄR.
Recept på Brownies med Blåbär nedan!

Browniemuffins fria från Gluten/Mjölk/Ägg
1 förpackning Glutenfri & Ekologisk Browniemix från Ewalie / 1 1/4 dl smält Kokosolja / 1 Linfröägg (1 msk hela linfrön + 4 msk Vatten) / 1 dl vegetabilisk Mjölk / 1 mogen Banan / Någon nypa Havssalt / 1 dl Blåbär.

Häll Browniemixen i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan Linfröna och Vattnet i en kastrull och låt sjuda i några minuter till konsistensen tjocknat lite, det ska få ungefär samma konsistens som äggvita. Smält också under tiden Kokosoljan.
Blanda ned Linfröblandningen, den smälta Kokosoljan, veg. Mjölken, 1 Banan och ev lite Salt i bunken med Browniemixen. Mixa smeten jämn med en stavmixer. Rör till sist ned 1 dl tinade eller färska Blåbär. 

Smörj ca 10-12 st Muffinsformar med Kokosolja och pytsa sedan i smeten. Grädda dem i mitten av ugnen. Grädda först i ca 10 min och känn sedan efter försiktigt med en sticka beroende på hur kladdiga Brownies du vill ha. Grädda i några minuter till för en fastare konsistens, det kan variera lite från ugn till ugn. Tänk på att de stelnar till sig när de svalnat också! Servera med Kokosgrädde som du enkelt gör genom att ta det feta lagret från en förpackning kokosmjölk och vispar fluffigt.
Jag garnerade dem med Ätbara blommor från Kryddtagetes, Krasse och Lavendel.
Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar