2014-08-02

Vildhallon & Syrliga Körsbär

Vi har hittat ett helt otroligt Vildhallon-ställe, så för några dagar sedan gav vi oss ut en kväll för att plocka. Då Vildhallon är rätt små så tar det sin lilla tid att fylla hinkarna, men med kvällssol i ryggen och en massa hallon att äta så är det ju inga problem att plocka i några timmar.
Nu har vi fyllt upp i frysen och det känns så lyxigt att kunna ta fram egenplockade hallon till frukostgröten, smoothies, paj, glass & bakverk.
Att plocka egna bär är både ekonomiskt och miljösnällt plus att vildhallon är så otroligt smakrika och goda. Läs mer om alla nyttigheter de innehåller nedan.

Hallon innehåller mycket C-vitamin, Fibrer, Folsyra, Järn, Kalcium & Kalium. Hallonen är också avgiftande och innehåller antocyaniner som har antiinflammatoriska egenskaper. Antocyaniner hjälper till att skydda de små blodkärlen och ökar blodcirkulationen.
Hallon innehåller dubbelt så mycket ellaginsyra som jordgubbar, ellaginsyra har i studier visat sig kunna förebygga cancer.


Hallon innehåller också polyfenoler som är bra mot skadliga bakterier, virus och svamp.

Hallon, så sjukt vackra!
Exotiska superbär i all ära men Superbär som växer runt knuten, vid ängen eller i skogen känns liksom allra bäst att äta tycker jag :)

Jag hade också turen att få plocka Körsbär hos mina föräldrars vänner! De har ett stort Körsbärsträd som har mer bär än de själva kan ta reda på. Så himla fint av dem att bjuda in till bärplockning och dela med sig, mer sånt!
Syrliga Körsbär/Surkörsbär är sprängfyllda med C-vitaminer & Antioxidanter.   

Nästa gång är det dags för Blåbärsplock! Vad plockar ni för bär i sommar?

4 kommentarer:

 1. Men åh så lyxigt! Och så mycket du fått! Lite avundsjuk ;) Jag har inte plockat något alls...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur!! Fick ihop några liter i alla fall :) Så det räcker ett tag..Men vi äter mycket bär så får se hur länge det räcker egentligen, haha. Tur att det finns ekologiska i butikernas frysdiskar också.
   Blir blåbärsplock imorgon så hoppas kunna fylla upp frysen med en massa blåbär :)
   /Evelina

   Radera
 2. Underbara bilder! Nu gjorde du mig sugen på en massa bär här på kvällskvisten:) Så roligt att plocka bär och kunna ta fram sedan längre fram när hösten kommit eller vinterns vindar viner.Själv har jag bara plockat smultron i min mammas stuga, vilka rymdes på ett strå så blev inte så stor skörd:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Härligt att höra! Javisst, otroligt att det går att göra så. Målet är att inte köpa bär på en väldigt lång tid nu! Men än är inte för sent att plocka blåbär, så mitt tips är att ut och plocka bara :D
   Sedan blir det lingonplock!
   Ha det fint
   /Evelina

   Radera